Meteen naar de inhoud
Home » Pasen: Lamsbout !

Pasen: Lamsbout !

lamHet is Pasen, jammer voor die beestjes, maar dit is het moment bij uitstek voor lam!

Niet dat we zo gek zijn van tradities, de Vasten laten we bijvoorbeeld probleemloos aan ons voorbij gaan, maar een goed stuk lam met Pasen vinden we meestal wel OK.

Vandaag een bijzonder eenvoudig en erg puur lamsgerecht.

Eigenlijk is het gewoon een kwestie van dit goede vlees tot zijn recht te laten komen.

Ingrediënten voor een goede lamsbout:

  • 1 lamsbout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • peper, zout, olijfolie

Zo maak je een lekkere lamsbout:

Aan de slag!

  • Look fijn snipperen en mengen met fijn gehakte rozemarijn, peper en zout.
  • In de lamsbout enkele inkepingen maken en vervolgens de kruidenmengeling er inwrijven.
  • Met olie bestrijken en uurtje laten rusten.
  • In de hete oven (190°) en een half uurtje per kilo vlees laten braden.

Opdienen met patatjes in de schil.. Of gebakken, je kiest maar.

Meer is er niet aan, geniet ervan !

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: