Dit is echt een heerlijk lekker recept om witte vis met prei en venkel te maken! De saus is gewoon super hierbij!
De meeste mensen kiezen altijd voor kabeljauw omdat dat nu eenmaal de bekendste witte vis is maar voor dit gerecht kan je eender welke soort kiezen. Een handig hulpmiddel hiervoor is de viskalender op de site van Lekker Van Bij Ons.
Probeer het vooral zelf een keer en laat in de commentaren onder dit recept gerust weten wat je er van vond!
Smakelijk eten!
Recept witte vis met prei en venkel saus
Witte vis met prei en venkel
Ingrediënten
- 2 stukken witte vis
- 6 aardappelen
- 1 stronk prei
- 1 venkel
- 1 ajuin
- 1 teen look
- 200 ml room
- 400 ml visbouillon
- 200 ml witte wijn
- dille, peterselie, peper, zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de ajuin fijn en pers het teentje look. Snij de prei in ringen en snij ook de venkel in blokjes.
- Laat olijfolie warm worden in een pot en stoof de ui glazig. Voeg dan de venkel, look en prei toe en bak even op. Voeg dan eerst de witte wijn en dan de visbouillon toe. De aardappelblokjes mogen er ook bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg nu de room en de witte vis toe. Kruid met peper en zout en laat nogmaals 5 minuten sudderen met een deksel op de pot. Om af te werken mag je genoeg peterselie en dille toevoegen.
Lekker? Vergeet niet van een berichtje na te laten in de commentaren hieronder!
Fan van lekkere vis? Check dan ook even onze andere vis recepten!