Ga terug

Witte vis met prei en venkel

Heerlijk receptje om bijvoorbeeld kabeljauw met prei en venkel te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 stukken witte vis
  • 6 aardappelen
  • 1 stronk prei
  • 1 venkel
  • 1 ajuin
  • 1 teen look
  • 200 ml room
  • 400 ml visbouillon
  • 200 ml witte wijn
  • dille, peterselie, peper, zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Snij de ajuin fijn en pers het teentje look. Snij de prei in ringen en snij ook de venkel in blokjes.
  • Laat olijfolie warm worden in een pot en stoof de ui glazig. Voeg dan de venkel, look en prei toe en bak even op. Voeg dan eerst de witte wijn en dan de visbouillon toe. De aardappelblokjes mogen er ook bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg nu de room en de witte vis toe. Kruid met peper en zout en laat nogmaals 5 minuten sudderen met een deksel op de pot. Om af te werken mag je genoeg peterselie en dille toevoegen.
Trefwoord kabeljauw, prei, venkel, witte vis