Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Mercier in Epernay

Champagne Mercier in Epernay

Champagnehuis Mercier is in Belgie en Nederland minder bekend dan bijvoorbeeld Laurent Perrier of Veuve Cliquot en toch is dit één van de grotere champagne huizen van Frankrijk. Dit huis is gelegen op de beroemde Avenue de Champagne en is 7 dagen op 7 open voor bezoekers te ontvangen. Dit is geen producent waar je met een gezelschap gezellig kan gaan degusteren maar het loont zeker de moeite om eens te bezoeken. De kelders zijn enorm en persoonlijk vind ik dat je hier als bezoeker de beste rondleiding krijgt. Er zijn andere, misschien mooiere kelders, maar hier is het totaalpakket het beste.

Champagne Mercier: de geschiedenis

Eugene MercierEugene Mercier, de oprichter van het huis, begon aan het graven van zijn geweldige kelders in 1871. Het kostte 6 jaar om 18 kilometer ondergrondse kelders te graven! Vanaf ze open waren nodigde Eugene Mercier volk uit om met een kar in zijn kelders te komen rondrijden. Op die manier kregen zijn kelders en het huis Mercier vlug een naam in Frankrijk.

De jonge Eugene was voor zijn tijd ver vooruit op alles wat met marketing te maken had. Hij organiseerde dus geregeld evenementen en rondleidingen in zijn kelder maar zijn strafste stunt is toch wel zijn bezoek aan Parijs.

In 1889 was het in Parijs Wereldtentoonstelling en Mercier begreep dat als hij daar zijn champagne kon laten opvallen, dat hij dan echt gebeiteld zou zitten. Hij liet een vat bouwen waar zo maar eventjes 200.000 flessen champagne in konden! Dit vat liet hij op een kar getrokken door 24 ossen naar Parijs brengen. Daar, in de schaduw van de juist nieuwe Eiffeltoren, werd Mercier echt bekend bij het grote publiek.

Champagne Mercier bezoeken

Ook vandaag zit die vooruitstrevende marketing aanpak er nog in bij Mercier. Het is één van de enige huizen die altijd open zijn voor bezoekers en ze hebben een prachtige ontvangstruimte en een mooie gadgetstore waar je flessen, glazen, enz. kan kopen.

Voor de tour begint krijg je een bakje in jouw taal mee waarmee je tijdens de tour de geschiedenis van Mercier kan beluisteren. Als je de gids volgt door de deur kom je eerst in een cinemazaaltje terecht waar men je een korte film laat zien over het ontstaan van het merk Mercier. Daarna brengt men je naar de lift en kan stap je beneden in een treintje om een rit door de kelders te maken.

Tussendoor zijn er nog wel een paar leukigheden maar die vertel ik misschien beter niet. Het is leuker als je het niet op voorhand weet.

Hieronder een paar foto’s die de sfeer een klein beetje meegeven:

Champagne vat Mercier

Kelder Champagne Mercier

Degustatie bij Mercier Champagne

 

Lees ook ons artikel met tips voor een bezoek aan de Champagne streek.

Dit is de officiële website van Mercier: http://www.champagnemercier.fr/

 

Facebook Comments Box
Tags:

2 reacties op “Champagne Mercier in Epernay”

  1. Indrukwekkende kelders en goed georganiseerde rondleiding. Audiotour in het Nederlands geeft veel informatie. De champagnes zijn betaalbaar. Aanrader.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: