quinta do espirito santoQuinta Do Espirito Santo vandaag opengetrokken. Editie 2012. Een Portugees wijntje dat je bij Delhaize kan vinden voor een goede 4 Euro. Een stevige wijn die kan standhouden bij een stoofpotje. Maar ook een zachte ronde smaak. Mooie dieprode kleur ook.

Ook Test aankoop gaf hem een score van 88%. Op kurkdroog vonden we 82,50%.

Het enige probleem is blijkbaar dat een aantal flessen kurksmaak geeft. Als ze van Delhaize komen is dat niet echt een probleem, want die nemen ze gewoon terug. Behalve natuurlijk op het moment zelf, dat je met een slechte wijn aan tafel zit.

Advies: koop de 2012, de andere jaargangen krijgen mindere beoordelingen. Ook de Bag in Box versies krijgen niet al te beste commentaren.

Fiche: Quinta do espirito santo

  • Kleur: diep rood
  • Land: Portugal
  • Link: Delhaize Wineworld
  • Serveren: 16-18°
  • 75 cl.
  • 14,5 %

Conclusie

Als je een fles of 20 rode wijn in huis wil halen, om als “huiswijn” in de week op tafel te kunnen zetten: Met deze kan het. Kan stevige kost verdragen, zonder agressieve aanval op de smaakpapillen.

Opdrinken binnen de 2 à 3 jaar.

Volg mij op Social Media:RafDrankportugal,quinta do espirito santo,WijnQuinta Do Espirito Santo vandaag opengetrokken. Editie 2012. Een Portugees wijntje dat je bij Delhaize kan vinden voor een goede 4 Euro. Een stevige wijn die kan standhouden bij een stoofpotje. Maar ook een zachte ronde smaak. Mooie dieprode kleur ook. Ook Test aankoop gaf hem een score van 88%....Alles voor de man met smaak!