Meteen naar de inhoud
Home » Hoe word je een superheld in het organiseren van een lente- of communiefeest?

Hoe word je een superheld in het organiseren van een lente- of communiefeest?

Kreeg jij dit jaar de taak om voor het communie- of lentefeest te zorgen maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan zetten de onderstaande tips je alvast op weg om er een spetterend feest van te maken!

1 Begin op tijd

Aangezien er toch heel wat geregeld moet worden, begin je best op tijd met de planning en organisatie van het feest. Denk in eerste instantie aan een leuke locatie. Bezoek ze ook effectief, samen met je zoon of dochter en kijk of er een match is. Heb je zelf een mooie tuin? Overweeg dan om deze als feestlocatie in te schakelen. Als het gevoel bij de locatie juist zit, heb je de ideale plek gevonden om verder te bouwen. 

Geen zin om zelf in de potten te staan roeren op het feest van je kind, dan is een traiteur een prima idee. Contacteer op tijd enkele traiteurs uit je buurt en vraag de prijzen op. Zo krijg je een variatie aan menu’s aan verschillende prijzen en kun je echt iets kiezen dat bij het feestje past.

2 Wie komt er?

De gastenlijst is zeker een dingetje dat heel erg belangrijk is voor zowel de ouders als de kinderen. Je wilt immers niemand vergeten, dus ga zeker eens te rade wie er zeker uitgenodigd moet worden? Maak een gastenlijst die je kunt delen met anderen. Zo krijg je een totaalbeeld van wie er verwacht wordt. Deze gastenlijst is de ideale basis als je straks de eerste communiekaarten maakt. Niets leuker dan samen adressen schrijven en de uitnodigingen op de post doen! Later komt de gastenlijst van pas om de naamkaartjes te schrijven of fotokaartjes te laten drukken. Zo heb je meteen alle namen en adressen bij de hand.

3 Kies je thema

Bevraag je dochter of zoon over de sfeer die ze zelf leuk zouden vinden op hun feest. Het geeft richting aan de decoratie die je moet voorzien maar is ook erg belangrijk als je een vormselkaart gaat ontwerpen. Afhankelijk van welke insteek je wilt geven, kun je bepaalde symbolen gebruiken die passen bij de dienst, maar evengoed kun je helemaal opgaan in een thema, zoals de lente, Disney of een superheld uit een favoriete serie. Het drukwerk samen creëren met je kind, kan een bijzondere activiteit zijn en maakt dat je meteen een leuke activiteit hebt ter voorbereiding op de grote dag. Zo ben je, voor je het weet, dé superheld die straks zijn dochter of zoon ziet stralen!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!