Dit is een leuk receptje voor champignonsoep van Jamie Oliver. Ik heb ze ondertussen al een paar keer gemaakt en ze is echt verrukkelijk! Jamie Olivier zegt dit over de soep:
“This is the real deal – mushroom soup as it should be, bursting with beautifully earthy flavour ”
Het originele recept kan je vinden op de website van Jamie Oliver. Ik geef hieronder mee hoe ik het gemaakt heb want ik heb hier en daar moeten improviseren omdat mijn supermarkt niet alle ingrediënten in huis had.
Recept voor Champignonsoep zoals Jamie Oliver
Ingrediënten voor 6 personen
2 bakjes gewone champignons (wit en bruin)
2 bakjes mengeling boschampignons
1 bakje wok-champignons (is ook een mengeling)
2 liter kippenbouillon
mascarpone
peterselie
peper en zout
2 teentjes look
1 rode ui
Bereidingswijze
Doe een flinke scheut olie in een pot. Fruit de fijngesneden ui en look en doe er na een paar minuten de gesneden champignons bij. Hou het bakje wok-champignons apart zodat je dit straks kan gebruiken als garnering.
Laat de champignons goed aanstoven gedurende een kwartier en roer geregeld. Doe dan de kippenbouillon er bij en laat nog 20 minuten pruttelen.
Mix de soep glad en doe er voorzicht peper en zout bij.
Snij de wok-champignons fijn en stoof ze aan samen met de peterselie.
Dien de soep goed heet op en doe er een beetje mascarpone en wat aangestoofde champignons in.