Meteen naar de inhoud
Home » Wijntip: Monbazillac

Wijntip: Monbazillac

Monbazillac is geen gewone witte wijn. Mierzoet of edelzoet, het is maar hoe je het wilt noemen. Gemaamonbazillackt dankzij “La Pourriture Noble”. Deze “edele rotting”, veroorzaakt door mist en nevel, zorgt ervoor dat de druif sap verliest. Zo wordt je druif natuurlijk hypergeconcentreerd en bevat ze dus een massa suikers.

Wanneer?

Drink hem niet in de zomer op een terras, want je mond plakt aan mekaar van de zoetigheid. Dus eerder bij een waterig lentezonnetje of carrément bij het haardvuur in de herfst of winter.

Foodpairing
Perfecte foodpairing met foie gras. Je kan daarvoor uiteraard ook een Sauternes gebruiken, maar dan zit je al snel (in de supermarkt) aan 20 Euro voor een fles. Naast foie gras, kan je hem ook fantastisch combineren met blauwe kaas. Doe dat met een gewone wijn, en je proeft hem simpelweg niet. Maar drink deze wijn dus niet bij een delicaat stukje vis, het zou zonde zijn.

Een niet alledaags wijntje, maar een monbazillac is iets wat zeker in de collectie moet zitten. Onder de 10 euro te vinden.

De fles op de foto was meer dan 10 jaar oud, maar nog perfect drinkbaar.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!