Italiaanse gehaktballetjes: Lekker !

Vandaag een gerechtje dat simpel en lekker zuiders is: Italiaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

  • italiaanse gehaktballetjes250 gr rundergehakt. Haal het bij een goede beenhouwer (slagerij voor onze Nederlandse bezoekers). De kwaliteit van je gehakt bepaalt de smaak van je Italiaanse gehaktballetjes.
  • 1 ui
  • teen knoflook
  • 40 gr. zwarte olijven
  • 40 gr. broodkruimels van vers wit brood
  • 1 teelepel verse peterselie
  • 1 teelepel gedroogde oregano
  • Olijfolie.
  • eventueel: peper en zout

Aan de slag

Zoals gebruikelijk krijg je hem in 6 stappen.

– STAP 1: Ui zo klein mogelijk snipperen en knoflook persen.

STAP 2: neem het gehakt en meng eronder;

  • ui
  • knoflook
  • broodkruimels
  • olijven
  • oregano
  • peterselie
  • indien het gehakt niet gekruid is, kan je peper en zout toevoegen.

STAP 3: Maak van het gemengde gehakt kleine balletjes

STAP 4: Olijfolie verwarmen en balletjes er in bakken

– STAP 5: Mooi bruin en gaar? Haal ze er uit en dien op.

– STAP 6: Bedenk een variant en post hem hieronder in de commentaren (gesnipperde zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten,  …. )

 

Kleine tip: maak je handen nat bij het mengen van het gehakt. Dat zorgt ervoor dat het minder aan je handen plakt.

Love this? Check dan zeker ook onze Mob style Italian meatballs !

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/07/italiaanse-gehaktballetjes.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/07/italiaanse-gehaktballetjes-300x231.jpgRafFoodItaliaanse gehaktballetjes,receptItaliaanse gehaktballetjes: Lekker ! Vandaag een gerechtje dat simpel en lekker zuiders is: Italiaanse gehaktballetjes Ingrediënten 250 gr rundergehakt. Haal het bij een goede beenhouwer (slagerij voor onze Nederlandse bezoekers). De kwaliteit van je gehakt bepaalt de smaak van je Italiaanse gehaktballetjes. 1 ui teen knoflook 40 gr. zwarte olijven 40 gr. broodkruimels van vers wit...Alles voor de man met smaak!