Isle of Jura SuperstitionIsle of Jura is een relatief bekende whisky. De marketing is dan ook vrij goed gedaan. Fles met een hint van de zandlopervorm. Coca Cola blijkbaar als inspiratiebron. Een soort Keltisch kruis zorgt voor een goede herkenbaarheid in je whiskycollectie.

Maar bekend is daarom niet alom gewaardeerd.

De Isla of Jura 10 kreeg van zowat alle experts een onvoldoende. Het ging zelfs zo ver dat Tesco hem in het UK tijdens een prijzenslag verkocht voor amper 17 pond voor een fles. (je kan het nu nog vinden voor maar 13 pond, maar let op: dat zijn maar flessen van 350 ml.)

Maar ze hebben bij Isle of Jura ook nog iets anders: Superstition. Dat is eigenlijk een goede instapwhisky voor zij die geturfde whiskies willen gaan ontdekken. Nog niet meteen klaar voor de zware Ardbeg of nog extremer: Octomore van Bruichladdich? Dan kan de Isle of Jura Superstition wel een mooi opstapje zijn.

Een redelijke turfsmaak, maar zoals gezegd: niet te extreem. Maar dan, om dit te verzachten; een erg zoete neus en een smaak,  alsook afdronk waar je honing in kan terugvinden. Een mooi evenwicht tussen het karaktervolle turf en het zachte zoete.

Wij vonden de Isle of Jura Superstition online te koop aan een interessant prijsje.

Een fles die zijn plaats verdient in de collectie bij iemand die zich begint te verdiepen in de single malts. Maar allicht zal de fles nadien vervangen worden door iets anders.

Fiche

  • 70 cl
  • Schotland
  • Isle of Jura
  • jurawhisky.com
Volg mij op Social Media:RafDrankIsle of JuraIsle of Jura is een relatief bekende whisky. De marketing is dan ook vrij goed gedaan. Fles met een hint van de zandlopervorm. Coca Cola blijkbaar als inspiratiebron. Een soort Keltisch kruis zorgt voor een goede herkenbaarheid in je whiskycollectie. Maar bekend is daarom niet alom gewaardeerd. De Isla of Jura...Alles voor de man met smaak!