::Wie deze zomer de barbecue wil aansteken kan wel eens bedrogen uitkomen. Als het van Links en Rechts afhangt komt er binnenkort een verplichte vergunning voor het aansteken van een barbecue. Een dergelijke vergunning is gratis maar je moet wel kunnen bewijzen dat je geschikt bent om verantwoord te barbecuen.

barbecueVandaag de dag kan iedereen die daar zin in heeft zomaar zijn BBQ aansteken en dat is complete waanzin vinden ze bij Links. Houtskool is enorm vervuilend en bij goed weer steken een paar tienduizenden mensen tegelijk hun barbecue aan. Zomerse dagen zijn volgens Links dan ook een regelrechte aanval op het milieu. Michiel Neuter, milieu-expert van Links, zou het liefst werken met één vergunning per straat maar dat is op korte termijn niet haalbaar. Met een dergelijke vergunning kan je per straat dan afspreken wie er op welke dag mag grillen.

Bij Rechts zijn ze het voor één keer eens met Links. Voorzitter Bart De Raver was niet bereikbaar voor commentaar maar Klaar Come die zich bezighoudt met sociale zaken reageerde als volgt: “BBQ is niet alleen ongezond, het is ook nog eens volkomen asociaal! In een grootstad als Antwerpen bijvoorbeeld is het gewoon schandalig dat mensen zomaar ongevraagd hun stinkende rook door heel de straat kunnen jagen. Op warme dagen blijft die rook tussen de huizen hangen en dit zorgt voor een enorme overlast. We zouden dit kunnen oplossen met een GAS boete maar in dit geval zijn we ook te vinden voor een verplichte vergunning. Op die manier kunnen we mensen sensibiliseren zonder ze direct te moeten beboeten.”

Niet akkoord? Deel dit dan zeker verder! Gelooft u ons niet? Ook goed!

Wat denken we hiervan?
Vergeet zeker niet van uw constructieve mening over dit voorstel hieronder in de commentaren te zetten!
Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/06/bbq-bij-slecht-weer.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/06/bbq-bij-slecht-weer.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodBBQ::Wie deze zomer de barbecue wil aansteken kan wel eens bedrogen uitkomen. Als het van Links en Rechts afhangt komt er binnenkort een verplichte vergunning voor het aansteken van een barbecue. Een dergelijke vergunning is gratis maar je moet wel kunnen bewijzen dat je geschikt bent om verantwoord te...Alles voor de man met smaak!