Meteen naar de inhoud
Home » Binnenkort enkel nog barbecue met vergunning

Binnenkort enkel nog barbecue met vergunning

Wie deze zomer de barbecue wil aansteken kan wel eens bedrogen uitkomen. Als het van Links en Rechts afhangt komt er binnenkort een verplichte vergunning voor het aansteken van een barbecue. Een dergelijke vergunning is gratis maar je moet wel kunnen bewijzen dat je geschikt bent om verantwoord te barbecuen.

barbecueVandaag de dag kan iedereen die daar zin in heeft zomaar zijn BBQ aansteken en dat is complete waanzin vinden ze bij Links. Houtskool is enorm vervuilend en bij goed weer steken een paar tienduizenden mensen tegelijk hun barbecue aan. Zomerse dagen zijn volgens Links dan ook een regelrechte aanval op het milieu. Michiel Neuter, milieu-expert van Links, zou het liefst werken met één vergunning per straat maar dat is op korte termijn niet haalbaar. Met een dergelijke vergunning kan je per straat dan afspreken wie er op welke dag mag grillen.

Bij Rechts zijn ze het voor één keer eens met Links. Voorzitter Bart De Raver was niet bereikbaar voor commentaar maar Klaar Come die zich bezighoudt met sociale zaken reageerde als volgt: “BBQ is niet alleen ongezond, het is ook nog eens volkomen asociaal! In een grootstad als Antwerpen bijvoorbeeld is het gewoon schandalig dat mensen zomaar ongevraagd hun stinkende rook door heel de straat kunnen jagen. Op warme dagen blijft die rook tussen de huizen hangen en dit zorgt voor een enorme overlast. We zouden dit kunnen oplossen met een GAS boete maar in dit geval zijn we ook te vinden voor een verplichte vergunning. Op die manier kunnen we mensen sensibiliseren zonder ze direct te moeten beboeten.”

Niet akkoord? Deel dit dan zeker verder! Gelooft u ons niet? Ook goed!

Vergeet zeker niet van uw constructieve mening over dit voorstel hieronder in de commentaren te zetten!


PS: Moet je nog vlug voor iemand een cadeau kopen? Bekijk dan zeker onze cadeaus met bier een keer!

 

Facebook Comments Box
Tags:

11 reacties op “Binnenkort enkel nog barbecue met vergunning”

 1. dit is EROVER !!!! wij ,, als echte Belgen,, mogen niet meer bbq-en ,,, in onze eigen hof !!!!! ??? EN, moeten dan nog eens iets speciaals gaan bewijzen ??? (die belachelijke bbq vergunning) terwijl de anders sorry,, geen racisme,, maar de nieuwe belgen,, bij hun offerfeest zomaar een slachter en slachthuis te beschikking krijgen ???? tja jong ,,, voorzie dan ons ook maar van een proffessionele traitteur die alles netjes komt regelen !!!en doen (kunnen wij ook ten volle genieten,,, 🙂 ! OOK GRATIS he ,, zoals bij de nieuwe belgen !!!!!

 2. ja hoor….altijd weer het milieu als stokpaardje gebruiken om dingen te kunnen verbieden. mogen we dan nog eigenlijk wel ademhalen?

 3. Belachelijke mensen! Begin eerst bij jullie zelf. Groengroengroen,
  NVA,neem eerst de vervuiling van de fabrieken aan. De uitstoot van auto's is ook zo iets, terwijl er van alles in de lucht van de grote bedrijven geloosd wordt, daar wordt niets over gezegd. Altijd maar de kleine man aanvallen, daar zijn jullie goed in. Wat is het volgende?! De regering levert niets in hoor, wij doen het wel voor jullie. Zakkenrollers
  Wij vullen wel het gat dat jullie maken in de begroting.

 4. Roger Bertels

  Voor mag je een BBQ houden in Uw hof op voorwaarde als dan U de rook en de stank bij U houd en dat ik met deuren en vensters moet gesloten zitten voor de stank en rook buiten te houden .

 5. Diana EnBob Van Puymbroeck

  Tot nogtoe de beste aprilgrap

 6. frank kloek

  leuke 1 april grap maar is te ver erover

 7. en wat gaan ze doen in het frans sprekend gedeelte van het land ook weer iets anders
  het is ook weer voor de kleintjes laat de grote maar doen
  ik zal niet laten van eens te bbq tis toch lekker

 8. Alfa 33

  Laten al die BBQ fans naast een crematorium gaan wonen dat stinkt net zo als die BBQ.

 9. Wa nen zever is dit nu weer,straks moet je nog vragen of je een scheet moogt laten….

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: