Meteen naar de inhoud
Home » Barbecue: The Black Bastard en The Big Green Egg

Barbecue: The Black Bastard en The Big Green Egg

black bastard barbecueKeramische barbecues

Japanse traditie Nieuw is het allemaal niet, want in Japan doen ze het al duizenden jaren. Maar een keramische barbecue is nu in volle opmars.

Meer dan een barbecue Het is veel meer dan een gewone barbecue. Slijtvast, hittebestendig en hebben een isolerende werking. De keramieken kap houdt warmte lang vast, waardoor er een constante temperatuur ontstaat. Daardoor is de houtskoolbarbecue geschikt om mee te grillen, braden, roken en stoven. Zelfs brood en pizza’s bak je er relatief eenvoudig in.

Sappig vlees Doordat hij van keramiek is houdt de barbecue ook vocht vast. De vlees en gerechten blijven dus sappiger dan op een “gewoon toestel”. Het is uiteraard fantastisch dat je ook op een sombere novemberdag een heerlijke barbecue kan houden. Toestel onder de dampkap en je houdt binnen een geweldig braadfeest.

In het deksel zit een ingebouwde thermometer én een regelbare luchttoevoer, waarmee je de temperatuur nauwkeurig kan instellen. Oefening baart kunst.

Samengevat: je hebt een BBQ en oven, voor binnen en buiten.

Versies

Zowel de Big Green Egg als de Black Bastard, zijn verkrijgbaar van klein tot groot. De regel is simpel: hoe groter, hoe duurder.

Interessant zijn de bijgeleverde houten zijtafels. Altijd kruiden, messen en stukken vlees bij de hand.

Het verschil tussen de Black Bastard en de Big Green Egg

barbecue Big Green EggJe hebt voor- en tegenstanders. Van beide modellen.

De Green Egg zou het origineel zijn en meer kwaliteit bieden. En je kan koken met het toestel dat Peter Goossens en Sergio Heirman ook gebruiken.

Bij de Black Bastard klinkt het dat ze een kleiner marketingbudget hebben en daardoor het product goedkoper kunnen aanbieden.

De gebruikerservaring zal moeten leren of er een verschil is en hoeveel dat de consument waard is. En dan liefst van iemand die beide toestellen heeft gebruikt, en dus een onderbouwde mening kan geven..

Waarom is dit voor mannen?

Barbecueën is traditioneel al een mannentaak. Met een dergelijke BBQ al helemaal. De small editie weegt nog ruim 20 kilo, voor de Large editie moet je meer dan 70 kilo tillen. Al kan je voor die laatste ook een verrijdbaar onderstel gebruiken.

Extra informatie

 

De Big Green Egg kan je kopen op de website van BBQ Center (dat is een winkel van Cool Blue dus zeker betrouwbaar.)

 

 

Facebook Comments Box

8 reacties op “Barbecue: The Black Bastard en The Big Green Egg”

  1. Hey Peter, bedankt voor de info.

   Deze kende ik nog niet. Ze zijn inderdaad veel goedkoper dan een Green Egg maar wel ongeveer even duur als de Black Bastard. Het moet gezegd, jullie kleurtjes zijn wel leuker!

   1. stephanie

    De rode vind ik echt geweldig 🙂 qua prijs verschil zie ik toch een groot verschil bij de medium (385 euro) , is meer dan de helft verschil met de green egg en de black bastard 🙂

  1. Meld je even bij Mycooker. Hebben al door heel Europa verstuurd, dus Spanje moet ook lukken.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!