Meteen naar de inhoud
Home » Indian Summer BBQ

Indian Summer BBQ

21 graden begin november. Perfecte omstandigheden om een BBQ te doen.

De klimaatverandering blijkt toch echt toe te slaan. Gaan we er om janken, of er gewoon van genieten? Indian Summer BBQ time dus. Herfst ontmoet grill in de tuin met spoken en pompoenen op de achtergrond.

We gebruikten producten die perfect zijn in de herfst…

Eendenborstfileteendeborstfilet

We begonnen met een eendeborstfiletje Op zijn best in de herfst. Met wat verfrissende balsamico en een slaatje (ijsbergsla is prima, maar de Romeinse slaharten zijn ook lekker fris). De gasten hadden enkele bijzonder lekkere flessen Champagne meegenomen. Zalig om de laatste zon in het glas te zien vallen. Al bubbelend de zomer uit.

 

Monbazillac en foie gras

indian summer barbecue wijnFoie gras en wat uienconfituur. Ideale combinatie. Overigens: diegenen die er een probleem mee hebben dat iemand anders een stukje eenden/ganzen lever eet: gebruik dit artikel.

Daarbij serveerden we een Monbazillac. Uiteraard kan je ook een Sauternes serveren, maar eigenlijk is deze Monbazillac is fantastisch. Het is de zon en het strogeel in je glas. Dit is ook typisch iets voor een indian summer barbecue. In de zomer is deze wijn toch iets te zoet en te stoperig. Het flesje uit de kelder was van 2003, en 11 jaar later had het nog niets van zijn smaak verloren. Toppertje.

 

Pompoensoep in de Creuset

Daarna het typische herfstproduct, en al helemaal sinds Halloween ook in België wordt gevierd: Indian SummerPompoensoep.

TIP: doe de soep in een gietijzeren pot, en zet die op de BBQ. Als je die goed opstookt, zal je verwonderd zijn hoe snel die warm is. Overigens: met een kwaliteitsproduct als een pot van Creuset, moet je geen schrik hebben; die kan tegen die hoge temperaturen. Doe dit NIET met je kookpot met plastieken handvaten, want je stookt alles kapot. Meer weten over deze potten met levenslange garantie? Lees ons artikeltje

Een St Emilion Grand Cru kwam op tafel; toppertje. Voordeel ook van een barbecue bij 21 graden; je moet je geen zorgen maken over de wijn. De flessen rood kan je gewoon op tafel zetten.soeppot

Een goed gerijpte steak en een lekker gesmoord stukje zalm (hier heb je echt een barbecue met een deksel voor nodig) later, was het tijd voor de afsluiter. Overigens: als je dit ook eens wilt doen, keer de volgorde niet om… of je gaat blijven zitten met véél overschot.

 

Fondue

fondue op de barbecueRapen, gekookte patatjes, worteltjes, champions. Gietijzeren pot op de barbecue en kaas er in smelten. Je hoeft dus echt niet naar Zwitserland om hier van te genieten. Dit is ook iets wat je op je zomerse barbecue niet moet doen. Dan is het veel te warm voor combinatie met kaas. Maar begin november is het natuurlijk een ander verhaal. Zo een klein barbecuetje van Barbecook is daarbij erg handig: in het midden van de tafel, en doppen maar.

 

Klimaat

Hopelijk komt het snel goed met het klimaat, en krijgen we de uitstoot onder controle. In tussentijd is het hopen op een nieuwe warme herfst in 2015.. Want als het weer dan totaal is losgeslagen, kunnen we er maar beter het beste van maken !

Facebook Comments Box

1 reactie op “Indian Summer BBQ”

  1. Kristof Luyten

    Tja.. hoe moet ik het zeggen… Ik kan het iedereen aanraden 🙂

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!