Waarshijnlijk één van de meest onwaarschijnlijke combinaties die je al bent tegengekomen maar het bestaat: pizza met peren.

Ik heb op internet verschillende varianten gevonden maar eigenlijk komt het telkens op hetzelfde neer: het is altijd een combinatie van peren en sterk smakende kazen. Hieronder heb ik een recept gezet met gorgonzola maar je kan dus eender welke blauwe kaas gebruiken of zelfs brie.

pizza-met-peren

Recept voor pizza met peren

Ingrediënten:

1 pizza bodem (zelfgemaakt of gekocht)
2 teentjes look, fijngehakt
1 eetlepel Dijon mosterd
2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
60 ml witte wijnazijn
120 ml olijfolie
zout en peper naar smaak
60 gram gorgonzola
30 gram geraspte mozzarella
2 peren in schijfjes gesneden
40 gram geroosterde walnoten, in stukjes

Bereidingswijze:

Leg de pizzabodem op een bakplaat en bak hem in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de bodem net knapperig is. Dit duurt maar een paar minuutjes.

Meng ondertussen de look, de mosterd, de rozemarijn en de azijn in een blender. Doe de blender aan en doe er langzaam olijfolie bij tot de dressing dik genoeg is.

Voeg de helft van de gorgonzola toe en meng even op hoge snelheid, breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de vinaigrette over de pizzabodem en verdeel de gesneden peren erover. Bestrooi de rest van de gorgonzola over de peren, gevolgd door de mozzarella. Tot slot verdeel je de geroosterde noten erover.

Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en begint te borrelen.

 

Volg mij op Social Media:KristofFoodperen,pizzaWaarshijnlijk één van de meest onwaarschijnlijke combinaties die je al bent tegengekomen maar het bestaat: pizza met peren. Ik heb op internet verschillende varianten gevonden maar eigenlijk komt het telkens op hetzelfde neer: het is altijd een combinatie van peren en sterk smakende kazen. Hieronder heb ik een recept gezet met gorgonzola...Alles voor de man met smaak!