Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Auguste Huiban

Champagne Auguste Huiban

Dit champagnehuis is gelegen in Jonquery, een dorpje in de Vallée de la Marne.

Het ligt precies tussen Reims en Epernay en op het kaartje hiernaast ziet u waar juist. U ziet ook dat er niet alleen Auguste Huiban staat maar ook Paul Augustin.

Dat is geen foutje, nee hoor, ze maken hier gewoon twee verschillende merken. De man maakt Auguste Huiban (naam van de stichter van het huis) en de vrouw maakt Paul Augustin (de namen van hun kinderen).

Ik ben hier eigenlijk heel toevallig terecht gekomen. Samen met een vriend moest ik een speciale bestelling ophalen bij Champagne Thiery Grandin en omdat het uiteindelijk toch 350km rijden is hadden we besloten van vlug even hier te stoppen.

Grandin is vlakbij en heel leuk om te bezoeken. Deze twee combineren is dan ook een goed idee!

Bezoek aan Auguste Huiban en Paul Augustin

Dit was eigenlijk een blitz-bezoek. Ik had op voorhand op internet gezocht naar een huis dat vlakbij Grandin lag en bij deze had ik gezien dat ze Blanc des Noirs hadden. Ik heb de man gebeld met de vraag of ik vlug zo’n doos mocht komen ophalen en dat was natuurlijk geen probleem.

Bij aankomst waren we aangenaam verrast. Dit is écht geen kleine jongen! Het is een vrij grote vierkante boerderij met in het midden een grote parking.

We hadden op voorhand verteld dat we niet kwamen voor een degustatie maar enkel om de champagne op te halen. De eigenaar heeft ons toch heel vlug de degustatieruimte en de rest van het gebouw laten zien.

Alles is netjes in orde hier! Hij vertelde dat er geregeld bussen vanuit Belgie langs komen dus wie in groep op champagnetrip wil gaan is hier welkom.

Hij maakt ongeveer 50.000 flessen per jaar en dat is beduidend meer dan de champagnehuizen waar ik dikwijls kom.

→ Op zoek naar een goedkoop hotel of gîte? Check even Booking.com

En de champagnes?

Ik heb enkel de Blanc des Noirs geproefd en daarvan kan ik zeggen dat het een toppertje is. Heerlijk gewoon!

Ik wil de andere soorten ook graag een keer proeven dus hier komen we zeker nog terug!

Ben jij hier ook al bij Champagne August Huiban geweest? Laat het even weten in de commentaren!

Plan je een bezoekje? Contactgegevens en meer info vind je op hun site: http://www.champagnesaugustehuiban-paulaugustin.com/

Als je nog andere vragen hebt over deze plaats of over andere champagnehuizen, laat het dan gerust weten in de commentaren.

In het begin van het artikel liet ik al weten dat je deze prima kan combineren met Grandin en ook Patis-Paille ligt hier vlakbij. De drie samen kan je perfect op een namiddag doen.

Bekijk ook onze shop met Champagne Cadeaus een keer.

Facebook Comments Box

4 reacties op “Champagne Auguste Huiban”

 1. Walter Balis

  Als een kenner het heeft over “een toppertje! Heerlijk gewoon! ” hoef je niet te aarzelen: allen daarheen!
  We deden het op 30/08 en zijn nog altijd onder de indruk.
  Met enige tegenzin toch laten overhalen tot een rondleiding en ook dit werd een toppertje: prachtig hypermodern materiaal, extreme zorg voor zuiverheid en hygiëne, en de Dame des huizes (bewust met hoofdletter) indrukwekkend door haar heldere uiteenzetting in perfect verstaanbaar Frans en door haar uitstraling van gerechtvaardigde trots en passie voor haar bedrijf.
  De degustatie is snel samengevat: zes “gewoon heerlijke toppertjes”, wat de keuze bepaald moeilijk maakte, maar geen nood, volgend jaar gaan we zeker terug. Prijzen: zie website, zeer schappelijk.
  Wie dichter bij huis wil kennis maken: ze hebben een stand op de Foire du Vin te Gent, Eskimofabriek-Wiedauwkaai 25 op 22/11 van 17-21 u, op 23/11 van 11-20 u, en op 24/11 van 11-18 u.
  We hebben een beperkt aantal gratis toegangskaarten, te verkrijgen via wbalis@telenet.be.

  Zelf durven we ook een bezoek aanraden bij Champagne Prat, rue des Ruisselots te Vert Toulon. Eerlijke prijzen, zeer lekkere champagne, met gulle hand geschonken en zelfs hun topproduct, Nostalgie à 33€ per fles, wordt spontaan aangeboden – wat niet overal gebeurt. Wel 80 Km van Reims, beter met Epernay als uitvalbasis.

  Nu ik toch bezig ben: gastronomisch is Anna-S, la Table Amoureuse, een absolute aanrader in Reims. Niet proberen zonder reservatie.

  De licht- en klankshow aan de kathedraal, dit jaar in een nieuwe versie duurt 15′ en is indrukwekkend mooi.

  1. Dag Walter,

   Hartelijk dank voor je reactie en tips.
   Ik ga stilaan onze jaarlijkse trip beginnen plannen en ik denk dat het restaurant wel eens een optie zou kunnen zijn. De menus Degustation en Signature zien er heerlijk uit!

   Vert-Toulon zal net iets te ver rijden zijn voor ons denk ik.

   Groeten

   Kristof

 2. malika poitier

  Dit champagnehuis heeft heerlijke champagnes! Door uw tip gaan wij nu het 3e jaar op rij hiernaartoe. Steeds een vriendelijke ontvangst en zeer goeie prijs/kwaliteit. Zeker een aanrader.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: