Dit champagnehuis is gelegen in Jonquery, een dorpje in de Vallée de la Marne.

Het ligt precies tussen Reims en Epernay en op het kaartje hiernaast ziet u waar juist. U ziet ook dat er niet alleen Auguste Huiban staat maar ook Paul Augustin.

Dat is geen foutje, nee hoor, ze maken hier gewoon twee verschillende merken. De man maakt Auguste Huiban (naam van de stichter van het huis) en de vrouw maakt Paul Augustin (de namen van hun kinderen).

Ik ben hier eigenlijk heel toevallig terecht gekomen. Samen met een vriend moest ik een speciale bestelling ophalen bij Champagne Thiery Grandin en omdat het uiteindelijk toch 350km rijden is hadden we besloten van vlug even hier te stoppen.

Grandin is vlakbij en heel leuk om te bezoeken. Deze twee combineren is dan ook een goed idee!

Bezoek aan Auguste Huiban en Paul Augustin

Dit was eigenlijk een blitz-bezoek. Ik had op voorhand op internet gezocht naar een huis dat vlakbij Grandin lag en bij deze had ik gezien dat ze Blanc des Noirs hadden. Ik heb de man gebeld met de vraag of ik vlug zo’n doos mocht komen ophalen en dat was natuurlijk geen probleem.

Bij aankomst waren we aangenaam verrast. Dit is écht geen kleine jongen! Het is een vrij grote vierkante boerderij met in het midden een grote parking.

We hadden op voorhand verteld dat we niet kwamen voor een degustatie maar enkel om de champagne op te halen. De eigenaar heeft ons toch heel vlug de degustatieruimte en de rest van het gebouw laten zien.

Alles is netjes in orde hier! Hij vertelde dat er geregeld bussen vanuit Belgie langs komen dus wie in groep op champagnetrip wil gaan is hier welkom.

Hij maakt ongeveer 50.000 flessen per jaar en dat is beduidend meer dan de champagnehuizen waar ik dikwijls kom.

→ Op zoek naar een goedkoop hotel of gîte? Check even Booking.com

En de champagnes?

Ik heb enkel de Blanc des Noirs geproefd en daarvan kan ik zeggen dat het een toppertje is. Heerlijk gewoon!

Ik wil de andere soorten ook graag een keer proeven dus hier komen we zeker nog terug!

Ben jij hier ook al bij Champagne August Huiban geweest? Laat het even weten in de commentaren!

Plan je een bezoekje? Contactgegevens en meer info vind je op hun site: http://www.champagnesaugustehuiban-paulaugustin.com/

Als je nog andere vragen hebt over deze plaats of over andere champagnehuizen, laat het dan gerust weten in de commentaren.

In het begin van het artikel liet ik al weten dat je deze prima kan combineren met Grandin en ook Patis-Paille ligt hier vlakbij. De drie samen kan je perfect op een namiddag doen.

Bekijk ook onze shop met Champagne Cadeaus een keer.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/03/champagnevaten-huiban.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/03/champagnevaten-huiban.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagne,JonqueryDit champagnehuis is gelegen in Jonquery, een dorpje in de Vallée de la Marne. Het ligt precies tussen Reims en Epernay en op het kaartje hiernaast ziet u waar juist. U ziet ook dat er niet alleen Auguste Huiban staat maar ook Paul Augustin. Dat is geen foutje, nee hoor, ze...Alles voor de man met smaak!