Meteen naar de inhoud
Home » 6 dingen waarvan je dacht dat ze gezond waren

6 dingen waarvan je dacht dat ze gezond waren

Gezond of ongezond?Je kent het allicht wel. Je staat in de supermarkt en je denkt bij jezelf “laat ons eens iets gezond eten vanavond”. Goed idee maar jammer genoeg is niet alles waarvan wij denken dat het gezond is ook effectief gezond.

Pas op, ik ga niet beweren dat de zaken hieronder ongezond zijn maar er zitten er toch een paar tussen waarvan ik schrok.

Hieronder 6 voorbeelden van dingen waarvan je automatisch denk dat ze gezond zijn maar die eigenlijk toch een dubbel kantje hebben.

Gezond of ongezond?

Gerookte zalm

Van deze schrok ik het meest! Gerookte zalm is namelijk iets dat ik geregeld eet. Vis op zich, en dus ook zalm, is een goede bron van Omega3 en dus wel degelijk gezond. De gerookte variant echter wordt vandaag de dag chemisch gerookt en dat verandert de zaak. De rooksmaak heeft niks met rook te maken maar wel met enkele smaakmakers. Bovendien komt er bij dat proces ook bijzonder veel vet aan te pas..

Rijstkoeken

Ik gruwel van de geur alleen al maar ik zie nog steeds veel mensen die als tussendoortje een rijstkoek opeten. Op zich is er niks mis met de witte schijven maar er zit ook niks goed in… Rijstkoeken hebben geen enkele voedingswaarde. Je geraakt er ook niet verzadigd door dus het risico bestaat dat je al gauw een heel pak gaat opeten. Als je ze dan toch wil eten beleg ze dan met plakjes banaan of iets anders dat écht gezond is.

Fruitsappen

Bij fruitsap heb ik altijd een dubbel gevoel. Vers geperst fruitsap is natuurlijk echt wel goed maar de producenten proberen ons op alle mogelijke manieren zand in de ogen te strooien. “Gemaakt met concentraat”, “10% écht fruit”, enz. Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt het wel al eens op een fles zien staan.

De betere merken zijn vrij ok terwijl de slechtste gewoon vloeibare suiker zijn.

Donker brood

Donker brood is goed voor ons! Dat is zo en dat weten de producenten natuurlijk ook. Ze spelen hier dan ook graag op in.

Echt donker volkorenbrood heeft een grove structuur en niet iedereen is daar gek van. Daarom dat sommige producenten en bakkers een oplossing gevonden hebben. Wat bruine kleurstof, zaden en pitten bij het witbrood en het kan verkocht worden als gezond bruin brood! Met een kleine meerprijs natuurlijk.

Soep uit blik

Ik ben een soepliefhebber! Elke dag een tasje is niks te veel!

Nu blijkt echter dat de soepen uit blik, of nog erger in poedervorm, enorm veel zout bevatten! Doe er nog wat room en smaakstoffen bij en dat gezonde blikje soep ziet er direct helemaal anders uit.

Het blijft natuurlijk een goede bron van vitaminen maar als je écht gezond wil zijn maak je de soep beter zelf. Recepten genoeg op internet!

Light-frisdrank

Dit wisten we vermoedelijk allemaal al maar toch nog eens vernoemen. Producenten volgen gewoon de trends die wij ook volgen. Willen wij graag gezond en light eten dan maken zij ook gewoon een light en ‘gezond’ drankje… Er zit misschien minder suiker in dan in de gewone varianten maar in de plaats steken ze er gewoon een paar alternatieve zoetmakers in.

 

Geen reden om massaal bovenstaande producten te dumpen maar een geïnformeerd mens is er twee waard! Wil je dit delen met vrienden en kennissen? Gebruik één van de knopjes onder het artikel!

 

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: