Meteen naar de inhoud
Home » Exclusieve champagne: Cristal van Louis Roederer

Exclusieve champagne: Cristal van Louis Roederer

Als we het hebben over exclusieve champagne dan mag deze Cristal Champagne zeker niet ontbreken!

Het hangt een beetje van het jaartal af maar reken maar dat je voor een fles Cristal rond de 200 euro mag neertellen. Zo weet je ineens ook waarom dit een exclusieve champagne is. Niet verwonderlijk dat deze champagne dikwijls champagne voor de rich & famous genoemd wordt.

De prijs is echter niet het enige dat deze champagne zo speciaal maakt. Over het ontstaan van de champagne valt ook één en ander te zeggen.

Cristal Roederer

Cristal champagne voor de Tsaar

Het champagnehuis Louis Roederer bestaat al sinds 1776 en is daarmee één van de oudste huizen. In 1876 werd het gecontacteerd door tsaar Alexander II met de vraag om voor hem een speciale champagnelijn te maken.

De tsaar was een groot liefhebber van champagne maar hij vond dat de bestaande champagnes niet exclusief genoeg voor hem waren. Roederer kreeg de opdracht van niet alleen een speciale champagne te maken maar er moest ook gezorgd worden voor een speciale, exclusieve fles.

Voor de fles koos men niet voor het typische groene glas maar wel voor kleurloos kristal. De naam Cristal verwijst dan ook naar deze fles. Vandaag de dag worden de flessen al lang niet meer uit kristal gemaakt maar ze hebben wel nog altijd kleurloos glas.

Het mooie gouden etiket maakt het geheel af en zorgt voor een champagnefles die er echt bovenuit steekt.

 

Over de smaak kan ik kort zijn: het is waarschijnlijk supergoede champagne maar ik heb hem nog niet geproefd. Ik kan er bijgevolg dus ook weinig over zeggen. Als de mensen van Louis Roederer dit lezen, op simpele aanvraag geef ik graag mijn adres om een paar flesjes op te sturen.

Meer info over Cristal en het huis Roederer vind je op de officiële website: http://www.louis-roederer.com/

Het is me niet duidelijk of je dit champagnehuis kan bezoeken of niet. Als je trouwens van plan bent om eens een trip te maken naar de Champagne moet je dit artikel eerst even lezen.

Deze top champagne kan je online bestellen bij Drankdozijn en altijd voor een scherpe prijs!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: