Een goede belgische gin ontdekt. Niet de al bekende Copperhead of Filliers. We ontdekten deze keer “Père Albert”. Nog bijzonder lang voor de gin hype het land overspoelde, werd al in 1930 in Aalst een gin gebrouwen.belgische gin

Jos Hoebeeck uit Aalst vond het receptenboekje van zijn oom Albert, en besloot het distilleren nieuw leven in te blazen. Hij ging daarvoor naar Likeurstokerij V.d.S., ook een bewijs van een lange traditie. Op kleine schaal en ambachtelijke wijze worden daar al sinds 1928 tientallen dranken geproduceerd.

Overigens; naast deze gin, ontdekte Hoebeeck nog advocaat, koffielikeur, en tientallen andere dranken.

Smaak

  • Aangenaam bitter, maar met de juiste zoetigheid
  • Volle afdronk. Zeer aangenaam.
  • Doordat er slechts 5 smaken zijn gebruikt (jeneverbes, komijn, koriander, limoen zestes en rozenblaadjes), krijg je duidelijke smaken. Vergelijk dat met de monkey 47 en zijn -uiteraard- 47 smaken, en je merkt meteen waar het verschil zit.

Hoe deze Belgische gin serveren?

De fabrikant zelf raadt lange dunne zeste van limoen aan, samen met pink pepper tonic. Indien u de perfectie op tafel wilt toveren weet u meteen wat u mag gaan zoeken.

Technische fiche

Conclusie?

Een Belgisch product met nog heel wat geschiedenis achter ook. Een bijzonder aangename gin die prijs-kwaliteit echt bij de beteren scoort. Toppertje dat je als belgische gin liefhebber zeker eens moet proeven.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/07/pere-albert-gin.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/07/pere-albert-gin.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankbelgische gin,gin,Père AlbertEen goede belgische gin ontdekt. Niet de al bekende Copperhead of Filliers. We ontdekten deze keer 'Père Albert'. Nog bijzonder lang voor de gin hype het land overspoelde, werd al in 1930 in Aalst een gin gebrouwen. Jos Hoebeeck uit Aalst vond het receptenboekje van zijn oom Albert, en besloot...Alles voor de man met smaak!