Meteen naar de inhoud
Home » Voorkom geldzorgen en houd budget over voor je sportvoeding

Voorkom geldzorgen en houd budget over voor je sportvoeding

Om het maximale uit trainingen te kunnen halen, kiezen steeds meer sporters voor het gebruik van sportvoeding. Denk bijvoorbeeld aan shakes die na een training genuttigd worden, isotone sportdranken voor tijdens een cardiotraining, enzovoorts. Ook repen met een hoge concentratie eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen zijn steeds populairder. Het is niet voor niets dat je ze inmiddels ook in de supermarkt tegenkomt. Een nadeel van deze sportvoeding is de relatief hoge prijs ervan. Zeker wanneer het besteedbaar inkomen beperkt is, kan het lastig zijn om de repen en shakes naast je gewone boodschappen te kopen. Voorkom geldzorgen, daar dit leidt tot veel stress en in sommige gevallen slapeloosheid. Het werkt averechts op de ontwikkeling van je spieren en algehele gezondheid! 

Zoek naar mogelijkheden om geld te besparen op de vaste lasten 

Zorg voor een groter vrij besteedbaar inkomen, door je vaste lasten te beperken. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is online energie vergelijken. Er zijn verschillende vergelijkingstools die je hierbij helpen. Is je huidige aanbieder nog steeds de goedkoopste, of zijn er inmiddels betere alternatieven te vinden? Overstappen naar een van de goedkoopste energieleveranciers kan je al snel tientallen euro’s helpen te besparen op jaarbasis. Mede ook door de welkomstkortingen voor nieuwe klanten. 

Tip: kijk niet alleen of je bij de goedkoopste energieleverancier zit, maar vergelijk bijvoorbeeld ook je verzekeringen nog eens met het huidige aanbod van verzekeraars. 

Zelf een isotone sportdrank maken 

Naast de mogelijkheid om geld te besparen op de vaste lasten, kun je sommige vormen van sportvoeding zelf maken. Denk bijvoorbeeld aan een isotone sportdrank, waarvoor je online verschillende recepten vindt. Een isotone dorstlesser helpt te voorkomen dat je tijdens een training te veel zout verliest, wat een negatief effect heeft op je sportprestaties en algehele gezondheid. Voor het creëren van je eigen sportdrank maak je gebruik van wat limonadesiroop (60 ml), een kleine theelepel keukenzout (3/4e deel van de theelepel) en water (690 ml). In plaats van limonadesiroop wordt door sommige sporters gekozen voor het gebruik van appelsap. 

Kijk nog eens naar je reguliere voedingspatroon 

In lijn met de mogelijkheid om je sportvoeding zelf te maken, zou je ook nog eens naar je voedingspatroon kunnen kijken. Mogelijk krijg je al voldoende eiwitten binnen, of kun je de huidige concentratie aan eiwitten aanvullen met wat extra eiwitrijke maaltijden door de week heen. Ontbijt bijvoorbeeld standaard met kwark of een ei.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!