rijst met kip
rijst met kip en kokos- sixpacks.be

Vandaag een licht gerechtje. Eenvoudig, maar lekker smaakvol. Ingrediënten die je ook nog gewoon kan vinden, zonder dat je er voor naar een Aziatische supermarkt moet hollen. Rijst met kip en kokos; klinkt eenvoudig en lekker…. en dat is het ook.

Wat hebben we nodig

  • 400 gr rijst

  • 2 el arachideolie

  • Kokoscreme (op te lossen in goede halve liter kokend water)

  • 3 kippenborsten

Kruiden:

  • 1 grote ui

  • 1 teentje knoflook

  • Basilicumblaadjes

  • Spaanse pepertjes: 1 rood en 1 groen

  • Stukje citroengras ( halve centimeter volstaat)

  • Zout en peper

Gerecht in zes stappen

1 Rijst koken. Een kleine 5 minuutjes minder dan op het pakje staat. Nadien afgieten. Intussen mag je de kokoscreme al oplossen in een goede halve liter kokend water. NIET denken, oh ik pak wel ineens kokosmelk. Dan ga je echt een ander resultaat krijgen.

2 Ui snijden in ringen (liefst schijfjes mooi fijn snijden). Deze ringen bakken in de pan, tot ze goudbruin zijn. Ze uit de olie scheppen en nadien op wat keukenrol laten uitdruppen.

3 Intussen de kip in dobbelsteentjes (niet te klein ook niet) snijden en aanbakken in een pan.

4 Look persen, pepertjes fijn snijden en samen met de basilicumblaadjes (niet allemaal, hou er een vijftal apart voor op het einde) in dezelfde pan bakken. Na 2 minuutjes citroengras nog toevoegen.

5 Rijst in de pan, even zo bakken. Nadien de kokosmelk toevoegen.

6 kleine 5 minuten laten pruttelen. In het begin zal het lijken alsof je gerecht onder water staat. De rijst zal echter het nog verder opnemen, en er zal ook nog heel wat verdampen. Komt wel goed.

Afkruiden en garneren met uienringen en de enkele basilicumblaadjes die je nog over had.

Waarom deze rijst met kip en kokos zo klaarmaken?

Omdat je de rijst meer smaak geeft door hem nadien samen met de kokos en de kruiden te laten garen op het einde.

Een aanrader. Makkelijk en smaakvol. Indien je wilt, kan je ook makkelijk een pikante versie maken, door er wat meer citroengras en nog een pepertje meer aan toe te voegen.

Volg mij op Social Media:RafFoodbasilicum,citroengras,kip,kokoscreme,rijst,uiVandaag een licht gerechtje. Eenvoudig, maar lekker smaakvol. Ingrediënten die je ook nog gewoon kan vinden, zonder dat je er voor naar een Aziatische supermarkt moet hollen. Rijst met kip en kokos; klinkt eenvoudig en lekker.... en dat is het ook. Wat hebben we nodig 400 gr rijst 2 el arachideolie Kokoscreme (op...Alles voor de man met smaak!