Deze saus van courgette, ui en look zal allicht wel al een naam hebben maar ik ken hem niet. Mij doet het denken aan een saus uit de Provence die perfect past bij gegrild vlees of aardappelen. Ik had wat courgette op overschot en nog wat room en zo ben ik dan maar beginnen experimenteren.

Het resultaat? HEERLIJK!

Hieronder geef ik jullie graag mijn recept mee. Weet je toevallig hoe de saus heet, laat het dan even weten in de commentaren.

saus van courgette, ui en look

Mijn excuses voor de slechte foto maar ik had honger en eet alles graag warm. In dit geval heb ik de saus gegeten met Griekse pasta en bij een mixed grill. Prima combinatie hoor!

Ingrediënten voor saus van courgette, ui en look

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 teentjes look
  • 1 potje (volle) room
  • peper, zout, provencaalse kruiden
  • bakboter

Bereidingswijze

Doe wat bakboter in de pan en laat smelten. Snij ondertussen de ui in ringen en snipper de look in kleine blokjes.

Bak de ui en de look aan en snij ondertussen de courgette in blokjes. Gooi de courgette bij de ui en de look en kruid met peper, zout en een klein beetje provencaalse kruiden. Alles eens goed omroeren en laat dit een 10 tal minuten stoven onder deksel op een zacht vuurtje.

Doe na tien minuten de room erbij en roer alles nog eens goed om. Laat de room nu op een zacht vuur en zonder deksel uitkoken tot ongeveer de helft.

 

Hebben jullie dit recept zelf al getest of ken je een andere versie van deze saus van courgette, ui en look? Laat het dan zeker even weten in de commentaren! Dat duurt niet lang en je doet er mij alvast een plezier mee.

 


Fan van de keuken uit de Provence? Check dan ook mijn recept voor ratatouille een keer!

https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/09/saus-courgette-ui-look.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/09/saus-courgette-ui-look.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodcourgette,provencaalsDeze saus van courgette, ui en look zal allicht wel al een naam hebben maar ik ken hem niet. Mij doet het denken aan een saus uit de Provence die perfect past bij gegrild vlees of aardappelen. Ik had wat courgette op overschot en nog wat room en zo...Alles voor de man met smaak!