Het aspergeseizoen is vrij kort en loopt van midden april tot eind juni. Asperges zijn dus niet de meest geschikte groenten om tijdens een BBQ te geven maar als het weer een beetje mee zit kan je perfect lekkere verse asperges op de grill maken!
Het recept hieronder is snel klaar en zit boordevol pure smaken!
Papillot met zalm en asperges op de BBQ
Ingrediënten:
1 moot zalm per persoon
4 asperges per persoon
1 rolletje kruidenboter
peper
Bereidingswijze:
Was en schil de asperges.
Onze papillot gaat een twintigtal minuten op de grill dus in principe moet dat lang genoeg zijn om de asperges te garen maar omdat we geen harde asperges willen beveel ik aan van ze eerst een paar minuutjes te garen in kokend water.
Leg de halfgare asperges op een dubbelgevouwen aluminium papier en leg hier alvast een paar schijfjes kruidenboter op.
Leg hierboven de zalm en leg daar ook kruidenboter op. Voor je de papillot dichtdoet kan je er best ook nog even met de pepermolen overgaan zodat je een ‘extra bite’ hebt.
Vouw de papillotten dicht en leg ze 20 minuten op het rooster van de BBQ.
Na twintig minuten moeten de asperges perfect gaar zijn en valt de vis uit elkaar als je er met je vork aankomt.
Je ziet dat zowel de groenten als de vis heerlijk gemarineerd zijn in de boter en ik kan jullie verzekeren dat de geur en de smaak van dit gerechtje gewoon perfect zijn!
Ik heb dit gegeten met een stukje bruin stokbrood maar je eet er bij wat je wil.
Als je de maten neemt zoals op de foto’s is dit een stevig voorgerecht of zelfs een hoofdgerecht.
Natuurlijk kan je dit nog wat opwerken met extra ingrediënten als je wil. Laat me weten hoe jij het zou maken in de commentaren.
Al onze andere BBQ recpten staan hier.
Volg mij op Social Media:
Dit gerecht gemaakt voor mijn gasten vanavond, we hebben gesmuld! Dus ga ik zeker vaker maken!