Meteen naar de inhoud
Home » Impact gezonde levensstijl op afsluiten verzekering

Impact gezonde levensstijl op afsluiten verzekering

De relatie tussen een gezonde levensstijl en de eenvoud van het afsluiten van bijvoorbeeld een uitvaart verzekering is groter dan vaak gedacht wordt. Wie gezond eet en voldoende beweegt zal sneller voldoen aan de eisen uit de gezondheidsverklaring, die moet worden ingeleverd bij het afsluiten van verschillende verzekeringen. Een slechte medische toestand maakt dat een verzekeringsmaatschappij de premie naar boven toe aan kan passen, of een wachttijd in kan stellen bij de uitvaartverzekering. Tijdens deze wachttijd ben je als verzekerde niet gedekt in het geval van een overlijden door ziekte of een natuurlijke dood. In dat geval geldt de dekking alleen voor een overlijden als gevolg van een ongeval. Voldoende reden om tijd te besteden aan je gezondheid! In dit artikel lees je er meer over. 

Premie vaak verhoogd bij een slechte gezondheid

Niet alleen heeft een slechte gezondheid impact op de polisvoorwaarden en premie van een uitvaartverzekering. Ook andere verzekeringen zullen duurder zijn, wanneer je gezondheid als slecht wordt beoordeeld door de verzekeringsmaatschappij. Neem bijvoorbeeld een schuldsaldo verzekering. Veel Belgen sluiten deze verzekering af bij de aankoop van een woning. In veel gevallen is de woning te duur om deze volledig uit eigen portemonnee te kunnen betalen, wat de schuldsaldo verzekering al snel onmisbaar maakt.  

 

De premie van deze verzekering wordt gebaseerd op het overlijdensrisico van de verzekeringnemer, diens leeftijd en bijvoorbeeld de looptijd van de hypothecaire lening. Logischerwijs speelt ook de hoogte ervan mee. Iemand die onvoldoende sport en ongezond eet, zal al snel een verhoogd risico op ziekte of zelfs overlijden met zich meebrengen voor de verzekeraar. Dit betekent dat deze het hogere risico gecompenseerd wil zien, door de premie te verhogen. 

Kijk regelmatig naar je eigen levensstijl en beweging 

Ook nadat je een verzekering hebt afgesloten, is het belangrijk om gezond en fit te blijven. Je zit niet alleen lekkerder in je vel, wanneer je veel beweegt en gevarieerd eet. Ook wil je op termijn mogelijk naar een nieuwe woning verhuizen, waardoor de schuldsaldo verzekering moet worden aangepast aan de nieuwe situatie. 

 

Gezond leven en fit blijven begint bij het periodiek beoordelen van je huidige levensstijl. Waar zie je kansen om deze levensstijl te verbeteren? Kun je wellicht nog gevarieerder eten? Zijn er mogelijkheden om gedurende de dag meer te bewegen? Enzovoorts. Het helpt zeker in de koude herfst- en wintermaanden om je aan te sluiten bij een sportvereniging. Dit motiveert om ook in deze periode voldoende te sporten. 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: