Meteen naar de inhoud
Home » 5 tips tegen zweetvoeten!

5 tips tegen zweetvoeten!

In de winter heb je er meestal minder last van maar nu de zomer er weer aankomt en iedereen zijn oude sneakers weer bovenhaalt kan je er niet onderuit: De vieze geur van zweetvoeten!

Stinkende voeten is niet alleen heel vervelend voor de mensen die naast je zitten maar ook voor jezelf want het is toch ook een beetje genant, nietwaar.

Gelukkig bestaan er ook voor hardnekkige zweetvoet-eigenaars allerlei middeltjes die je er vanaf kunnen helpen. Zoals altijd zal het ene al beter werken dat het andere dus ik stel voor dat je ze allemaal eens uittest.

5 middeltjes tegen zweetvoeten

Basis hygiëne!

Klinkt logisch maar je moet het ook wel doen! Was je voeten ‘s avonds voor je in bed kruipt en was ze eventueel ‘s morgens ook nog een keer.

Als je hard gewerkt hebt in de tuin of als je ‘s avonds nog eens bent gaan joggen was je het zweet er zo al direct af.

Wissel geregeld van schoenen.

Dit is voor de meeste mensen niet meer dan normaal. Je hebt een schoenenkast vol schoenen dus natuurlijk wil je die allemaal een keer aandoen.

Wie echter pubers in huis heeft rondlopen weet dat die nogal eens ‘anders nadenken’. Dikwijls hebben ze één favoriet paar sneakers dat ze dag en nacht afdragen!

Zorg in dat geval dat je de sneakers zeker ‘s nachts goed laat verluchten. Als het stoffen sneakers zijn kan je ze misschiel zelfs een keer wassen. Lederen sneakers zijn moeilijker om te wassen maar in een goede leren schoen heb je sowieso minder kans dat je erin gaat zweten.

Kies goede sokken.

Sokken kunnen ook een groot verschil maken. Koop katoenen of wollen sokken want dat zijn materialen die goed luchtdoorlatend zijn.

Ga in de zomer zeker niet zonder sokken op stap! Dat is om problemen vragen. Draag liever van die hele lage sokjes, je zal merken dat je dan veel minder gaat zweten.

Azijn

Dit is een zo een echt huis-tuin-keuken middeltje. Azijn is voor heel veel dingen goed en blijkbaar ook tegen zweetvoeten. Iedereen heeft azijn in huis en blijkbaar werkt het met alle soorten azijn. Meng een halve tas azijn met 6 tot 8 tassen warm water. Laat je voeten weken gedurende 10 tot 15 minuten. Achteraf even afwassen en goed afdrogen en je zou veel minder zweten in de loop van de dag.

Lavendelolie

Nog eentje uit de categorie huis-tuin-keuken. De geur van lavendel is heerlijk én lavendelolie helpt ook nog eens om bacteriën tegen te gaan. Minder bacteriën betekend minder zweetvoeten. Doe een paar druppels lavendelolie in een bak warm water en dompel je voeten er zo’n 15 tot 20 minuten in. Herhaal dit 2x daags gedurende een dag of 5.

Of je er nadien definitief vanaf bent is nog maar de vraag maar proberen gaat mee!

Een spray

Werken bovenstaande middeltjes niet direct voor jou dan kan je het iets professioneler proberen aanpakken. Koop een voetspray tegen zweetvoeten!

Zo een spray is speciaal samengesteld en is ook lekker handig. Je kan het overal mee naar toe nemen zodat je overdag even kan bijspuiten als je je niet zeker voelt.

 

Een wondermiddel bestaat dus niet maar je leest het hierboven: Mix een goede hygiëne met goede schoenen en combineer dit met de andere tips en je komt de zomer helemaal geurloos door!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: