Referentiewhisky

Lagavulin 16 is een van de referentiewhisky’s op de smakenkaart van Single Malt Whisky’s. Hoogste score op zowel “Smoky” als “Rich”. Een segment dat niet echt aan te raden is voor de beginnende whiskydrinker. Lees hier waarom.

lagavulin 16

Geur

Je ruikt gewoon de zee en de rook. Als er een echte typische smaak is voor Islay whisky, dan is het wel deze. Duidelijker kan een whisky haast niet ruiken. Drink je niet regelmatig een glas whisky? Dan kan deze geur wat straf zijn en te overweldigend.

Smaak

Je proeft allereerst de zee. De smaak is echter rijker dan dat alleen. Een zoete toets. De ene zegt chocolade, de andere vanille. Laat het me op een combinatie houden.

Zeker de eveneens 16 jaar oude “Distiller’s edition” smaakt nog wat zoeter. Afgerijpt in sherryvaten, vandaar.

 

Lagavulin 16 als cadeautje?

Je wilt een liefhebber een cadeau doen en in het grote aanbod heb je geen idee wat te kiezen? Met deze fles maak je zeker iemand blij. Een absolute aanrader.

Gegevens

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/lagavulinuitgelicht.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/lagavulinuitgelicht.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDranklagavulin,schotland,whiskyReferentiewhisky Lagavulin 16 is een van de referentiewhisky's op de smakenkaart van Single Malt Whisky's. Hoogste score op zowel 'Smoky' als 'Rich'. Een segment dat niet echt aan te raden is voor de beginnende whiskydrinker. Lees hier waarom. Geur Je ruikt gewoon de zee en de rook. Als er een echte typische smaak...Alles voor de man met smaak!