Dat Roger van Damme één van onze lievelingschefs is dat weten jullie misschien al. Dat we ook graag pannenkoeken eten misschien nog niet maar het zal allicht niet overkomen als een echte verrassing. Zeg nu eerlijk… Wie eet er niet graag pannenkoeken?? Deze pannenkoeken van Roger van Damme zijn dan ook volledig ons ding!
Hieronder vinden jullie een basisrecept voor als het vlug moet gaan en voor de meer ervaren bakkers heb ik er nog twee bonus recepten bijgezet.
Basisrecept pannenkoeken van Roger van Damme
Dit recept hebben we gevonden op de Njam site waar Roger geregeld recepten deelt en één van de huiskoks is.
Ingrediënten
- 245gr bloem
- 65gr suiker
- 660gr volle melk
- 4 eieren
- 1 vanillestokje
- scheutje zonnebloemolie
- 70gr boter
- geklaarde boter
- snuifje zout
Bereidingswijze pannenkoeken
Breek de eieren en meng ze met de melk. Klop goed op met de klopper.
Snij het vanillestokje open, schraap er met een klein mesje het merg uit en doe dit bij de melk.
Mix er vervolgens de suiker en de bloem door met nog een scheutje olie en een snuifje zout.
Verwarm de boter zachtjes in een pannetje tot hij volledig gesmolten is. Giet dit door het mengsel.
Bak telkens een pollepel van het deeg in een scheutje geklaarde boter in een hete pan.
Tip: Zo maak je de geklaarde boter
Laat de boter op een zacht vuurtje smelten, schep het schuim er af en giet de heldere vloeistof over in een ander pannetje.
Als het iets meer mag zijn….
Hierboven staat een zeer goed basisrecept maar bij de naam Roger van Damme denk ik eerlijk gezegd toch aan iets anders!
Ik ben even verder gaan zoeken en op Youtube heb ik onderstaande receptjes gevonden. Dat lijkt al heel wat meer op zijn stijl en ze zien er bijzonder lekker uit.
Laat ons gerust even weten in de commentaren aan welk recept jij je zou wagen. Ben je er van overtuigd dat je zelf nog een beter recept hebt? Laat het dan zeker maar weten!
Owh wat ziet dat er lekker uit allemaal! Ik ben zelf geen goede pannenkoekenbakker dus dat laat ik liever aan anderen over =D
Hmmm