Geitenkaasjes met spek kom je wel eens tegen in een salade maar je kan het ook maken als barbecue recept.

Uiteraard is dit heel eenvoudig te maken dus waarom zou je van die voorgemaakte spullen uit de supermarkt meebrengen??

Geitenkaasjes met spek op de BBQ

Ingrediënten

Geitenkaas (kleine rondjes of één grote blok om zelf op maat te snijden)
1 reep spek per persoon
peper en zout
1 takje rozemarijn

Bereidingswijze

Snij de geitenkaasjes op maat, best niet te groot zodat je ze volledig kan omwikkelen met spek.

Snij de spekrepen in twee gelijke delen. De bedoeling is van één reep over de lengte te wikkelen en een tweede reep over de breedte. Op die manier kan je mooi alles bedekken.

Doe wat peper en zout over de kaas en wikkel ze in het spek. Als je de geitenkaasjes mooi ingepakt hebt kan je ze nog even heen en weer rollen onder je hand. Op die manier blijft alles veel beter vast zitten.

Grillen op de BBQ op het indirecte deel tot het spek mooi knapperig is.

Deze kaasjes kan je geven als voorgerecht met een groene salade. Vlak voor je ze opdient doe je er nog wat gehakte rozemarijn over.

geitenkaas-met-spek-op-bbq

geitenkaas-met-spek-bbq

Deze geitenkaasjes met spek op de BBQ staan ook op onze lijst met BBQ-recepten.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/08/geitenkaas-met-spek-bbq.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/08/geitenkaas-met-spek-bbq.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,geitenkaas,Recept,spekGeitenkaasjes met spek kom je wel eens tegen in een salade maar je kan het ook maken als barbecue recept. Uiteraard is dit heel eenvoudig te maken dus waarom zou je van die voorgemaakte spullen uit de supermarkt meebrengen?? Geitenkaasjes met spek op de BBQ Ingrediënten Geitenkaas (kleine rondjes of één grote blok...Alles voor de man met smaak!