Scampi op de BBQ moet zowat het populairste BBQ recept van Belgie zijn. Deze scampi brochette met mango is dan ook een regelrechte topper! De combinatie van scampi en geroosterde mango is gewoonweg heerlijk!

Als je houten spiesjes gebruikt zoals mij is het aan te raden van de spiesjes eerst een uurtje in water te leggen zodat ze niet in brand vliegen op de BBQ. Als je ijzeren spiezen gebruikt pas dan op als je ze er af neemt want ze kunnen gloeiend heet zijn!

scampi brochette

Scampi brochette met mango

Ingrediënten:

1 rijpe mango
4 scampi’s per brochettE

1 limoen
1 eetlepel currypoeder
olijfolie

Bereidingswijze:

Begin met de currymarinade. Doe wat olijfolie in een kom en doe daar het sap van een limoen en het currypoeder bij. Mix alles door elkaar en laat de scampi’s een uurtje rusten in de marinade.

Schil de mango en snij hem in stukken. Prik de mangostukken afwisselend met de gemarineerde scampi’s op een stokje.

Scampi’s zijn vlug klaar dus op een hete grill is 2 minuten aan elke kant genoeg.

Let op, deze zijn zo lekker dat één scampi brochette per man misschien niet genoeg zal zijn.

 

Liefhebber van BBQ recepten? Bekijk dan ook onze lijst met Barbecue recepten eens.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/06/scampi-brochette-bbq.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/06/scampi-brochette-bbq.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,Recept,scampiScampi op de BBQ moet zowat het populairste BBQ recept van Belgie zijn. Deze scampi brochette met mango is dan ook een regelrechte topper! De combinatie van scampi en geroosterde mango is gewoonweg heerlijk! Als je houten spiesjes gebruikt zoals mij is het aan te raden van de spiesjes eerst een...Alles voor de man met smaak!