Meteen naar de inhoud
Home » Accuplatform: al je gereedschap op één accu

Accuplatform: al je gereedschap op één accu

Zowel doe-het-zelvers als professionals boren, zagen en slijpen steeds vaker snoerloos. Steeds lichtere en sterkere accu’s maken accugereedschap even krachtig als gereedschap dat op netstroom werkt. En dan geeft de vrijheid van snoerloos werken al snel de doorslag.

De keerzijde is dat je nogal wat accu’s nodig hebt voor alle verschillende machines. Een probleem waarvan de fabrikanten van power tools zich bewust zijn. Daarom hebben ze tegenwoordig bijna allemaal een accuplatform: een uitwisselbare accu die op een hele range accugereedschappen past.

Voordelen van een accuplatform

Eén accu en één oplader voor al je gereedschap betekent meer gemak en minder aanschafkosten. Een accu gaat bovendien langer mee wanneer hij regelmatig wordt gebruikt en het is ook beter voor het milieu als er minder accu’s geproduceerd worden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een accuplatform?

Hoewel de grote gereedschapsmerken werken aan standaardisatie, zijn de verschillende accu’s voorlopig niet uitwisselbaar. Met andere woorden: als je voor een accuplatform van een bepaald merk kiest, zit je aan dat merk vast voor al je gereedschappen.

Een ander aandachtspunt is het voltage van de accu. Een 14,4 volt accu past niet op een 18 volt boormachine, ook al horen ze bij hetzelfde platform van hetzelfde merk. Veel gereedschapsmerken hebben de verschillende accu platforms afgestemd op de verschillende typen gebruikers. Zo zijn er platformen voor af-en-toe klussers, voor veeleisende doe-het-zelvers en voor professionals in uiteenlopende industrieën.

Tor slot is ook het stroomsterkte van de accu een criterium. Hoe hoger het ampèrage, hoe langer je op een acculading kunt werken. Voor serieuze doe-het-zelvers is een hoge stroomsterkte – bijvoorbeeld 5,2 Ah – aan te raden.

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Accuplatform: al je gereedschap op één accu”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: