Deze driesterrenkok staat al jaren aan de top in België en zou veel hobbykoks kunnen afschrikken. Dat blijkt echter nergens voor nodig. De gerechten in dit kookboek zijn niet gecompliceerd en worden met mooie foto’s duidelijk geïllustreerd.

Deze Meesterlijke Klassiekers gebruik ik zelf ook regelmatig. Dus geen recensie op basis van vluchtig geblader. Enjoy.

Meesterlijke klassiekers Peter GoossesGerechten

De gerechten ken je allemaal: steak, kaassaus, witloof met hesp, enz.

Je gaat er normaal nooit een kookboek voor bovenhalen maar volg Goossens zijn meesterlijke methodes en deze gerechtjes worden ineens wel een pak lekkerder.

Intussen (oktober 2013) staan in 5 reeksen Dagelijkse Kost zo ongeveer wel alle recepten die min of meer typisch zijn voor de Belgische keuken. Daarin is alles eveneens eenvoudig uitgelegd en makkelijk zelf te produceren maar het verschil ligt hem in het perfectionisme.

Waar Meus de mensen lekker wil laten koken, wil Goossens het culinair erfgoed doorgeven… Gelukkig zonder hoogdravend te worden.

 

Conclusie

Een boek dat uitstekend geschikt is om de klassiekers uit de Belgische keuken beter te maken dan je het al jaren gewoon bent. Allemaal kleine tips, weetjes en handigheden. Van elk onderdeel afzonderlijk vraag je je af of t nu echt invloed zal hebben op de smaak. Als je het resultaat proeft, blijkt het toch een wereld van verschil.

Het is geen kookboek voor de feestdagen, maar om de klassieke gerechten perfect onder de knie te krijgen is dit boek echt uitstekend! Dit boek verdient dan ook zeker zijn plaatsje in de afdeling kookboeken van je bibliotheek.

Technische fiche

Titel: Meesterlijke klassiekers
Auteur: Peter Goossens
Uitgeverij: Njam
Foto’s: Karl Bruninx, Kris Vlegels

 

Dit boek kan je ook online kopen

Volg mij op Social Media:RafKookboekengerecht,Karl Bruninx,kookboek,Kris Vlegels,meesterlijke klassiekers,Peter GoossensDeze driesterrenkok staat al jaren aan de top in België en zou veel hobbykoks kunnen afschrikken. Dat blijkt echter nergens voor nodig. De gerechten in dit kookboek zijn niet gecompliceerd en worden met mooie foto's duidelijk geïllustreerd. Deze Meesterlijke Klassiekers gebruik ik zelf ook regelmatig. Dus geen recensie op basis...Alles voor de man met smaak!