Meteen naar de inhoud
Home » Halloween – eenvoudige gerechtjes

Halloween – eenvoudige gerechtjes

Niet dat we al helemaal overtuigd zijn van de nieuwe hype rond Halloween maar eten moeten we toch. Laat ons dus iets lekkers en leuk voor de kinderen maken in het Halloween thema.

Uitgeholde pompoenen, dé klassieker en een ideetje dat je nog niet kent: gevulde Halloween tomaten.

Nodig: twee pompoenen, spaghettiontwerp en een aantal extra tomaten. (geen Coeur de Boeuf deze keer).

Snij de bovenkant van de pompoenen er af. Een degelijk keukenmes kan helpen. Zorg bovendien ook dat het zo scherp mogelijk is. Botte messen zijn véél gevaarlijker dan scherpe.

Intussen kan je de kinderen het ontwerp van de griezelkop laten maken.

Hol de pompoenen uit en bewaar het vruchtvlees om daar een lekker pompoengerecht mee te maken. Kinderen vanaf 5 à 6 jaar kunen al de pitten en het vruchtvlees van mekaar scheiden.

Begin met het snijden van de pompoenen en probeer indien mogelijk zoveel mogelijk het ontwerp van je kinderen na te maken. Altijd leuk als ze het gevoel hebben dat ze ook effectief meegeholpen hebben.

pompoen-halloweenAls de pompoenen uitgesneden zijn steek je er een kaarsje in en zet je ze ’s avonds voor de deur of in de tuin.

Met het vruchtvlees van de pompoenen kan je bv. pompoensoep maken. Of als je hiervoor een alternatief wilt: pak het iets culinairder aan en maak onze risotto van boschampignons.

Voor het bijzonder lekkere recept volstaat het om te klikken..

 

Gevulde tomaten met spaghetti

Halloween tomaatSpaghetti maak je gewoon zoals altijd, niet nodig om dat uit te leggen.

Je holt een tomaat uit. Zorg dus dat je tomaten niet té rijp zijn en als je ze even koel legt lukt het ook beter. Je snijdt vervolgens ogen, neus en mond in de tomaat. Opvullen met spaghetti. Dat mag goed veel zijn; aan de bovenkant doen de slierten denken aan spaghetti, op het bord voor het mondje: braaksel.

Op de redactie hebben we de kinderen aan het werk gelaten. Het resultaat zie je op de foto links.

 

Wedstrijd

Bezorg ons je foto’s van jouw pompoen. De meest angstaanjagende wint. Op de facebookpagina komt de wedstrijd ook. De foto met de meeste likes wint.

Wat kan je winnen? Een gratis analyse van je blog (of facebookpagina) met tips en tricks om meer bezoekers te trekken. Wil je net als ons meer dan 1.000 bezoekers per dag? Of meer dan 1.700 likes bij facebook? Ga dan die pompoenen kopen, en stuur je beste scary foto’s door.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!