Meteen naar de inhoud
Home » Champagne online kopen of beter niet?

Champagne online kopen of beter niet?

Champagne blijft dé feestdrank bij uitstek en wie vandaag de dag een fles bubbels wenst te kopen heeft meer dan keuze genoeg. Je hebt de supermarkt, je kan je champagne in Frankrijk gaan kopen of je kan hem online bestellen op een gespecialiseerde webshop.

Hieronder overloop ik de verschillende manieren met hun specifieke voor- en nadelen.

Champagne kopen in de supermarkt

champagne-in-supermarktDit is absoluut de gemakkelijkste manier. Het voordeel is natuurlijk dat je de flessen zo uit het rek kan nemen en dat je ze onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Persoonlijk vind ik dat er voor de rest enkel nadelen zijn aan de supermarkt.

Hun keuze is bijna altijd beperkt tot de bekende merken. Laurent Perrier of Veuve Clicquot vind je in alle supermarkten maar wie eens een “originele” fles op tafel wil zetten komt in de supermarkt meestal bedrogen uit. Een tweede nadeel is de prijs…. Als je spreekt over bekende merken dan weet je op voorhand al dat er een prijskaartje aanhangt. Ik heb net even gekeken en een Veuve Cliquot kost momenteel rond de 33 euro in de supermarkt.

Uitzondering op deze regel zijn Aldi en Lidl, zij hebben heel het jaar door echt goedkope champagne die niet slecht is.

Let op, dit is geen betoog tegen de bekende merken. Zij maken wel degelijk goede champagnes maar persoonlijk drink ik graag al eens iets anders.

Champagne kopen in Frankrijk

champagne-in-frankrijkDit is natuurlijk dé ideale manier om champagne te gaan kopen! Vanuit Brussel is het ongeveer 3 uur rijden tot in het hart van de Champagnestreek. Eens je daar bent heb je keuze uit honderden kleine champagneboertjes waar je flessen kan kopen van ongeveer 13 euro tot …..

Je kan de champagne ter plaatse ook proeven dus je koopt enkel de beste flessen.

Zeker doen als je een liefhebber bent! Alleen… Op voorhand plan je toch best je trip een beetje zodat je zoveel mogelijk bezoeken kan doen. Als je veel bezocht hebt, heb je waarschijnlijk ook veel gedronken en dat geeft dan weer problemen voor de terugreis enz.

Als je wil gaan kopen in Frankrijk maak je er best ineens een weekend van zodat je het maximum er uit kan halen. Hierover heb ik twee artikels geschreven die je zeker moet lezen als je dit van plan bent:

De Champagnestreek bezoeken

Logeren tussen de champagne boeren

Nadeel: Als je de benzine, de overnachting, de maaltijden, enz. optelt is je flesje van 13 euro ineens weer een pak duurder geworden.

Champagne online kopen

Dit is allicht de gulden middenweg. Online kan je heel wat verschillende champagnes vinden die erg variëren in prijs. Ik heb online al een paar merken gezien die ik zelf bezocht heb en online zijn ze iets duurder maar je krijgt ze wel thuis geleverd en dat verklaart het verschil.

Ik heb voor jullie een paar webshops uitgezocht die er betrouwbaar uitzien. Zoals altijd staan ze in Nederland met online shoppen iets verder en daar vind je dus ook meer aanbieders.

In Belgie heb ik er twee gevonden die minder bekende maar betaalbare champagnes aanbieden:

www.vinoshop.be

www.vinodirect.be

In Nederland heb je ze in alle geuren en kleuren, hier zijn een paar voorbeelden:

http://www.champagnes.nl

http://www.champagnebabes.nl

 

Conclusie is dat iederen zijn eigen favoriete manier zal hebben maar ik denk dat we vandaag de dag met een gerust hart kunnen zeggen dat online kopen geen slechte optie is.Ik weet dat er nog tientallen andere shops te vinden zijn maar ik heb bewust gekozen voor shops die ook veilig zijn. Ook op het internet is het zo dat deals die ’te mooi om waar te zijn’ meestal niet waar zijn.

Ken je zelf nog veilige webshops waar je goede en betaalbare champagne kan kopen? Laat het ons weten via de comments!

 


Bezoek je geregeld de Champagnestreek of ben je dat binnenkort van plan? Bekijk zeker onderstaande links dan ook een keer.

Geschenken met champagne

Welke champagnehuizen bezoeken?

Meer weten over de Champagnestreek?

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!