Halloween wordt ook in de lage landen steeds populairder. Als je samen met vrienden of familie Halloween wil vieren zijn hier alvast 6 food tips om te maken voor je gasten.

Pompoenen voor Halloween

Pompoenen blijven de klassieker voor Halloween! Je kan ze uithollen, je kan er soep mee maken en je kan er creatief mee aan de slag.

==> Wil je soep? Check dan deze pompoensoep met kaas of deze butternutsoep!

Van die cake hieronder zou ik zelfs niet willen eten! Niet omdat het er zo griezelig uitziet maar eerder omdat het er zo smerig uitziet!

halloween-3

Deze is dan al een heel pak beter. Worteltjes, tomaatjes en dan iets dat lijkt op koekjes of stukken gehaktbal? Gelukkig zit er een lekker sausje bij ook.

halloween-4

Skulls voor Halloween

Ook het thema doodshoofd kan natuurlijk niet ontbreken voor Halloween. De eerste foto is punch met doodshoofden. Eigenlijk is het gewoon wijn met al dan niet nog iets sterkers bij en ik vermoed dat het appels zijn waarvan men de skulls heeft gemaakt.

halloween-2

Dit zijn overduidelijk ook doodshoofden maar…. Ik herken olijven, een bus ketchup en voor de rest is het mij een raadsel hoe ze dit gemaakt hebben… Is het een soort hesp??

halloween-1

Mummies en spoken voor Halloween

Je kan het natuurlijk allemaal net iets ‘leuker’ houden en dan maak je gewoon dit schattig spookje of deze mummies.

Hoe je dit spook moet maken spreekt volgens mij voor zich.

halloween-5

Deze mummies heb ik zelf al gemaakt en dat is zowel bij de kids als de volwassenen een topper, recept staat onder de foto.

mummies

Ingrediënten:

6 zwanworstjes
bladerdeeg (best een groot vel)
mosterd
ketchup als je er nog bloed over wil doen

Bereidingswijze:

Haal de zwanworsten uit het blik en laat ze uitlekken.

Rol de bladerdeeg open en prik er overal wat in met een vork.

Snij repen uit de bladerdeeg en wikkel die om te beginnen over de onderkant van elke worst.

De rest van de repen doe je over de bovenkant van de worsten. Zorg dat er in het midden een stuk overblijft.

Steek de worsten met de bladerdeeg een 20tal minuten in een oven van 200 graden.

Haal de worsten er uit en maak met de mosterd oogjes.

Opdienen en indien gewenst ketchup erover spuiten als bloed.

 

De kinderen aan het werk voor Halloween

Altijd leuk als de kinderen ook met iets kunen meehelpen. Een uitgeholde pompoen is leuk en gemakkelijk om te maken.

pompoen-halloweenSnij de bovenkant van de pompoen er zelf er af, dat is het veiligste. Een degelijk, scherp keukenmes kan helpen. Botte messen zijn véél gevaarlijker dan scherpe.

Hol nu de pompoen zo goed mogelijk uit, dit kan je de kinderen laten doen met een lepel. Terwijl ze daar mee bezig zijn kunnen ze ook al eens nadenken over hoe de pompoen er moet uitzien.

Hou het vruchtvlees opzij, daar kan je soep mee maken.

De mond, de ogen en de neus uitsnijden doe je ook best zelf! Het is wel Halloween maar een kind dat zijn vinger er half heeft afgesneden is niet de bedoeling.

Als de pompoenen uitgesneden zijn steek je er een kaarsje in en zet je ze ‘s avonds voor de deur of in de tuin.

 

De ultieme tip voor Halloween recepten

Iemand heeft zich bezig gehouden met allemaal fotos van Halloween recepten in een filmpje te monteren en dat filmpje is zo maar even 13 minuten lang!

Als je na het bekijken van dit filmpje nog geen inspiratie hebt sla Halloween dan maar gewoon over! Oh ja, als je niet van irritante muziekjes houdt zet dan eerst het geluid af voor je het filmpje bekijkt.

 

Ken je zelf nog websites (of heb je zelf een website) met goede Halloween gerechten? Zet maar in de commentaren!

https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/10/halloween-2-e1414742782177.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i2.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/10/halloween-2-e1414742782177.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodhalloween,ReceptHalloween wordt ook in de lage landen steeds populairder. Als je samen met vrienden of familie Halloween wil vieren zijn hier alvast 6 food tips om te maken voor je gasten. Pompoenen voor Halloween Pompoenen blijven de klassieker voor Halloween! Je kan ze uithollen, je kan er soep mee maken en...Alles voor de man met smaak!