grootste fles whiskyIedereen die graag whisky drinkt weet dat er met de inhoud al eens wordt gespeeld. De standaardfles is zo’n 70 cl. Sommige distilleerders doen er slechts 50 cl in. De achteloze genieter denkt: “oh valt wel mee, die prijs”. Simpel marketingtruckje, maar het werkt wel vaak.

Nu zijn er producenten die ook graag het omgekeerde doen: ze willen de grootste hebben. Maar wie heeft er nu de grootste fles whisky ter wereld?

Jack Daniëls had een fles van maar liefst 184 liter ! Indrukwekkend, maar de jongens van The Famous Grouse hebben hun best gedaan. Uiteraard is de fles niet zomaar te vinden. Er kwam een stel Tsjechische glasblazers aan te pas. 228 liter bleek uiteindelijk de inhoud te zijn. Niet minder dan 9120 drams kan je er uithalen.

Te bezichtigen in The Famous Grouse. Fier hoor, die Schotten met hun grootste fles whisky ter wereld. Je kan er in het museum gaan naast poseren.

 

The Famous Grouse - World's Largest Bottle of Whisky

Ook verschenen:

de meest geturfde whisky ter wereld

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/grootste-fles-whisky-ter-wereld.jpg?fit=500%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/grootste-fles-whisky-ter-wereld.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankfamous grouse,grootste,whiskyIedereen die graag whisky drinkt weet dat er met de inhoud al eens wordt gespeeld. De standaardfles is zo'n 70 cl. Sommige distilleerders doen er slechts 50 cl in. De achteloze genieter denkt: 'oh valt wel mee, die prijs'. Simpel marketingtruckje, maar het werkt wel vaak. Nu zijn er producenten die...Alles voor de man met smaak!