Whisky heb je in alle soorten en maten. In deze reeks gaan we op zoek naar whisky’s die uniek in de wereld zijn. zwaarst geturfde whisky ter wereld

Vandaag: de zwaarst geturfde whisky ter wereld.

Het turfgehalte wordt uitgedrukt in PPM.  (parts per million; delen per miljoen) en geeft het aandeel fenolen weer.  Eén PPM is dus 1 deel fenolen per miljoen delen whisky.  Bij  niet-geturfde whisky is dat maximum 5 ppm.  Een licht geturfde whisky gaat van 15 tot 20 ppm. Normaal geturfde tussen de 30 à 40 ppm bevat.  Bij een nog hoger aandeel ppm is het zonder meer zwaar geturfde whisky.

De zwaarst geturfde whisky ter wereld is op dit moment de Octomore van Bruichladdich.  Van de Octomore zijn er nu 4 bottelingen en de grenzen worden steeds verder afgetast.  Het ging vanaf de eerste botteling (131 ppm) naar 140 ppm en de derde botteling was al 152 ppm. Voorlopig hoogtepunt: 167 ppm!!  Ter illustratie, Ardbeg, toch ook al een stevige whisky zit aan 55 ppm.

Smaak

Overweldigend. Een smaak die blijft hangen. Zelfs de volgende ochtend heb je nog de smaak van een asbakje in je mond. Voor mij hoeft het niet per sé, maar als je de meest geturfde whisky ter wereld in je barkast wilt hebben, dan is het deze fles die je moet hebben.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/octomore-peat-turf-whisky.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/05/octomore-peat-turf-whisky.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankbruichladdich,geturfd,octomore,whiskyWhisky heb je in alle soorten en maten. In deze reeks gaan we op zoek naar whisky's die uniek in de wereld zijn. Vandaag: de zwaarst geturfde whisky ter wereld. Het turfgehalte wordt uitgedrukt in PPM.  (parts per million; delen per miljoen) en geeft het aandeel fenolen weer.  Eén PPM is...Alles voor de man met smaak!