Leffe Radieuse

Een Leffe Radieuse is een ietwat onbekende zijsprong van de overbekende “blonde”. Het lijkt wel een rage te worden, want ook in dit bier zit extra hop (zie onder andere ook het grote succes van de Duvel tripel hop).

Dit amberkleurig abdijbier wordt als heel complex omschreven. Er zit een beetje rokerigheid in zelfs, maar die wordt ruim gecompenseerd door overvloedig fruit. Je bent dus zeker geen island whisky aan het drinken. Maar zeker ook geen frambozenbiertje. De smaak is herkenbaar Leffe, maar er zit een extra diepgang in. En waar blonde Leffe een overvolle smaak geeft, is deze iets minder “bombastisch”.

Een absolute aanrader, die door zijn meer complexe smaak eerder dan zijn blonde nichtje toelaat dat je er nog een tweede, derde, … van drinkt.

De brouwerij raadt het aan voor “fijnproevers”. (het tegendeel zou ons verbazen). Als foodpairing advies krijgen we het volgende mee: Brie of gegrilde lamsfilet. Ok, de moeite om het eens te proberen. Maar in een eerste lentezon op een terras was het ook alvast meer dan OK.

Meer info: http://www.leffe.com/nl/leffe-radieuse

(Deze en nog 9 andere soorten Leffe staan ook op onze fameuze bierlijst)

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/lefferadieuse.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/02/lefferadieuse.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankbier,Leffe,radieuseEen Leffe Radieuse is een ietwat onbekende zijsprong van de overbekende 'blonde'. Het lijkt wel een rage te worden, want ook in dit bier zit extra hop (zie onder andere ook het grote succes van de Duvel tripel hop). Dit amberkleurig abdijbier wordt als heel complex omschreven. Er zit een beetje...Alles voor de man met smaak!