Meteen naar de inhoud
Home » Zoals een schrijver zonder pen…

Zoals een schrijver zonder pen…

Zo voelde ik mij de laatse week, zoals een schrijver zonder pen. Mijn laptop had het begeven en voor een blogger is dat natuurlijk een mega grote ramp!

Social media checken en updaten valt nog mee vanop je Iphone maar een artikel schrijven, nee, dat gaat gewoon niet. Als blogger heb ik een toetsenbord nodig waarop ik met al mijn vingers tegelijk kan typen.

Er zat dus niks op om dringend een nieuwe machine te kopen dus tijd voor voor wat opzoekwerk. Ik reken erop dat ik met mijn laptops toch minimum 5 a 6 jaar moet doen ik kijk sowieso alles nu op bij de beste laptop uit te komen.

Mijn vorige was een Lenovo, een echt bommetje, bijna 7 jaar oud, net iets te zwaar naar huidige normen maar hij heeft me altijd trouw bijgestaan. Van mijn werkgever heb ik trouwens ook een Lenovo gekregen, dat is dan weer een heel dun type maar ook een heel duur type en zonder numeriek toetsenbord.

  • Lenovo heeft dus absoluut een streepje voor bij mij maar er zijn wel een paar aandachtspunten:
  • Er moet een apart numeriek toetsenbord opzitten.
  • Er moet een redelijk grote SSD schijf inzitten (basis tegenwoordig).
  • Liefst redelijk licht zodat ik hem eenvoudig kan meenemen.
  • Er moet een echt goede batterij inzitten!
  • Prijs moet in de middenklasse zitten.

Het lijkt op het eerste zicht een deftig lijstje maar gelukkig zijn dit allemaal vrij normale vereisten waaraan een moderne laptop tegenwoordig wel voldoet.

En waarom geen Macbook?

Een vraag die ik mezelf ook al dikwijls gesteld heb… Waarom eens geen Macbook? Ik kan er niet direct een logische verklaring voor geven. Ik ben een blogger, bewerk graag foto’s, maak al eens een website als hobby projectje, enz. Allemaal creatieve dingen en het is toch net daarvoor dat men die Macs altijd promoot..

Ik ben zelfs een grote fan van Apple, ik zweer bij mijn Iphone, heb zelfs een Iwatch maar als het op pc’s of laptops aankomt geraak ik niet overtuigd. Misschien is het omdat ik als kind altijd opgegroeid ben met Windows pc’s? Ik had al heel vroeg een eigen pc en verbouwde die ook geregeld, toen kon dat nog.

Soit, ik weet het dus niet. Ik kan alleen maar zeggen dat het effectief terug een Lenovo is geworden en dat ik er heel blij mee ben!

Hoe zit dat bij jullie? Ook recent een nieuwe machine moeten kopen? Mac of Windows? Laat het even weten in de commentaren aub!

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!