Over water heb je mij nog niet veel zien schrijven, dat is zeker! Sinds ik echter mijn Sodastream machine heb durft het mij gek genoeg wel smaken. Water, bruiswater in dit geval, is natuurlijk water maar leuk is dat je met de machine ook verschillende Sodastream recepten kan maken.

Bij mijn machine heb ik verschillende smaakjes genomen zoals Tonic, Ginger Ale, Peach, enz.

Er is eigenlijk niet één goede reden dat ik het spul in huis gehaald heb maar het was meer een combinatie van verschillende redenen.

Mijn huisgenoten drinken sowieso veel water en het liefst uit glazen flessen. Goed voor het milieu en dat is positief maar het gevolg is natuurlijk dat ik elke week met een paar zware bakken kan sleuren om het te gaan halen.

Dat is vanaf nu een pak minder want bruiswater maak ik gewoon zelf nu.

Een ander punt is dat ik dit jaar meedoe aan Tournée Minerale. Een maandje zonder alcohol dus maar dat wil niet zeggen dat ik af en toe eens geen lekkere mocktail mag maken. (Het gedacht is alles..)

Tournée Minerale is een Belgisch initiatief maar in Nederland kennen ze dit ook onder de naam Ik Pas.

Soit, genoeg inleiding, hieronder een paar recepten die ik al geprobeerd heb. Ik heb nog niet alles smaken getest dus ik zal het artikel geleidelijk aan aanvullen.

Heb jij ook een machine en kan je tips geven over lekkere recepten? Doen aub! Zet ze gewoon in de commentaren zodat ik ze ook eens kan proberen.

De firma dankt u al op voorhand.

Sodastream recepten

Gember-Mojito

sodastream recepten

Een klassieke mojito maak je natuurlijk met rum en dat zorgt voor een pittige afsmaak. In dit recept vervangen we de rum door gember.

Ingrediënten

Limoen
Bruiswater
Crushed ice
Munt
Gember
Rietsuiker

Bereidingswijze

Sodastream heeft zelf ook een gembersmaakje (Ginger Ale) maar ik heb voor deze Mojito verse gember gebruikt.

Snij een paar schijfjes gember af en laat deze een tiental minuutjes koken in een bodempje water. Dat is normaal genoeg om het water een heerlijke gembersmaak te geven. Laat dit goed afkoelen.

Ondertussen maak je een verse fles Sodastream bruiswater en snij je de limoenen in partjes.

Doe wat crushed ice in een glas en doe er munt, limoen en rietsuiker bij. Giet nu het gember-bruiswater erbij tot het glas vol is.


Lemon-Tonic

Een klassieker! Normaal doe ik bij dit drankje een goede scheut gin maar ik heb nu ontdekt dat het ook zonder gin superlekker en verfrissend is.

Ingrediënten

Sodastream Tonic smaak
Limoen

Bereidingswijze

Maak een fles bruiswater en doe de Tonic smaak erbij.

Vul een glas met gesneden limoen partjes en giet het Tonic-water erover. Indien gewenst kan je er nog ijs bijvoegen.


Komkommer-Munt

Geen idee wat de officiële naam is van deze mocktail maar dit gaat deze zomer toch één van mijn favorietjes worden. Superverfrissend! Had ergens gelezen dat de combinatie munt/komkommer ook heel dikwijls terugkomt bij detox drankjes en met wat bruis erbij smaakt het ineens toch weer anders.

Ik heb gekozen voor verse komkommer en de Green Tea Mint smaak van Sodastream zelf. (Komkommer heb ik meestal wel in huis, munt niet…)

Ingrediënten

Komkommer, gesneden in schijfjes of zoals bij mij in blokjes
Green Tea Mint smaak
Enkele druppels limoensap
Bruiswater

Bereidingswijze

Alles in een glas, bruiswater erbij en even mixen met een rietje.


Fraisito

Ook wel aardbei-mojito genoemd. Ook in deze versie doen we er geen alcohol bij. Lekker en gezond!

Ingrediënten

Aardbeien
Bruiswater
Verse munt
Green tea mint smaak

Bereidingswijze

Bruiswater maken met de Sodastream en een beetje van de Green Tea mint smaak erbij doen. Snij wat aardbeien in stukjes en doe ze in je glas. Steek er een tak verse munt bij en vul het glas op met het water.

 

Ik post mijn nieuwe recepen heel gauw dus hou het in het oog. Ken je zelf nog dingen die ik zeker moet testen? Laat het weten in de commentaren!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/02/fraisito.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/02/fraisito.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankmojito,Sodastream,tonic,waterOver water heb je mij nog niet veel zien schrijven, dat is zeker! Sinds ik echter mijn Sodastream machine heb durft het mij gek genoeg wel smaken. Water, bruiswater in dit geval, is natuurlijk water maar leuk is dat je met de machine ook verschillende Sodastream recepten kan maken. Bij...Alles voor de man met smaak!