Gisteren weer veel te veel pasta gemaakt? Gooi hem dan zeker niet weg want je kan er vandaag opnieuw een lekker gerechtje mee maken! In Italie, toch nog altijd hét pastaland bij uitstek, maken ze Frittata Di Pasta van de overschot.
Een mooie naam voor wat eigenlijk een pasta-omelet of een pasta-taart is in het Nederlands.
Frittata met de overschot van pasta
Voor dit recept heb je natuurlijk overschot van pasta nodig en eieren. Voor de rest kan je zoveel variëren als je wil.
Hieronder heb ik een voorbeeld receptje gezet:
Ingrediënten:
100 gr pasta
2 el olijfolie
150-200 gr pancetta, in reepjes
200 gr schoongemaakte champignons, dun gesneden
150 gr verse spinazieblaadjes
5 of 6 eieren
125 ml verse room
100 gr feta
zout en versgemalen peper
Beredingswijze:
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelmatig vuur en bak de pancetta aan. Wanneer deze lekker goudbruin zijn, haal je ze uit de pan en houd je ze apart op keukenpapier, zodat ze uitlekken. Doe de pan opnieuw op het vuur en doe hier de champignons in, laat 5 minuutjes bakken en voeg ook de schone spinazie erbij. Als het nodig is, verwijder wat water ui de pan. Haal de het mengsel uit de pan en houd apart.
Kook de pasta al dente in gezouten water en giet deze af. Klop de eieren en de room in een grote kom, en voeg hier de (afgekoelde) pasta, pancetta en het champignon-spinazie mengsel bij, en meng deze goed.