Meteen naar de inhoud
Home » Zo creëer je een stoere mancave

Zo creëer je een stoere mancave

Een mancave is een heuse droom voor de meeste mannen. Staat zo’n stoere mannenplek al lang op je wishlist? Doe er dan vandaag nog iets aan en start met het inrichten van je mancave. Wij helpen je alvast op weg met enkele gouden tips!

Bepaal waar jij je mancave hebben wil

Een mancave kan op verschillende plekken. Denk maar aan de garage, kelder, zolder of een extra slaapkamer. Mogelijk is de plek die jij voor ogen hebt niet helemaal leeg en moet je ze nog ontdoen van spullen of meubels. Kies je voor een plek als de garage, kelder of zolder? Dan moet je er wel voor zorgen dat deze ruimte goed akoestisch en thermisch geïsoleerd is. Zo kan je ze zowel in de winter als de zomer gebruiken en hoef je je ook geen zorgen te maken over geluidsoverlast. Handig voor je huisgenoten of buren!

Ga aan de slag met een thema

In jouw mancave bepaal jij helemaal zelf hoe alles eruitziet. De inrichting van deze ruimte is trouwens een geweldige manier om je persoonlijkheid te uiten.

Wil je ze inrichten in functie van sport en ontspanning? Kies dan bijvoorbeeld voor een kicker- of snookertafel, een dartbord en een groot scherm voor het bekijken van sportwedstrijden. Ben je een echte gaming fan? Kies dan voor tal van arcadekasten, gameconsoles, een gaming pc en bijbehorende gadgets. Gebruik neonverlichting aan de muren om extra sfeer te creëren.

Ook voor filmliefhebbers kan een mancave een waar paradijs zijn. Richt de ruimte in als een thuisbioscoop met een groot scherm, een kwalitatief audiosysteem en comfortabele stoelen of banken. Creëer een echte bioscoopervaring en richt in met een grote popcornmachine en filmposters.

Decoreer en richt in

Een thema is leuk om je ruimte te voorzien van gepaste gadgets en meubels. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de essentials nodig zoals verlichting, raamdecoratie, planten, muurverf … Kies voor robuuste, industriële materialen zoals onbewerkt hout, zwart staal en aluminium. Zwarte houten lamellen op maat kunnen jouw mancave een stoere toets geven. Ook een betonnen vloer of bakstenen muur maken de ruimte extra ‘mannelijk’.

Heb je voldoende plek in je mancave? Vergeet dan uiteraard de bar niet! Ontspanning en een drankje gaan hand in hand. En het is de ideale manier om te chillen met je vrienden. Bier, sterkedrank, de nodige snacks en jullie zijn klaar om te gaan!

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!