Bierbrouwers hebben het niet gemakkelijk! Met al de concurrentie vandaag de dag is het niet eenvoudig om aandacht krijgen voor je nieuwste brouwsel. Een paar Schotse brouwers heeft echter een tijd geleden een stunt uitgehaald die wel degelijk de nodige aandacht trok.

BrewdogDe jongens van Brewdog hebben een bier gebrouwen met een alcohol gehalte van zo maar eventjes 55%.

Sterker dan de gemiddelde whisky (het zijn dan ook Schotten) en ineens het sterkste bier ter wereld! De prijs? Vijfhonderd pond! Daarmee is het ineens ook het duurste bier ter wereld.

Kan tellen qua stunt zou je denken maar daar denken de heren van Brewdog toch even anders over! Op hun website is te zien dat ze al eerder straffe dingen deden maar voor dit speficiek bier gingen ze nog nét iets verder.

Bier met een eekhoorn jasje?

Het sterkste en duurste bier van de wereld brouwen is één zaak maar om écht uit te pakken heb je nog een kleine extra nodig. De Schotse brouwers besloten daarom om hun bier aan te kleden met een dode eekhoorn!?

Hiervoor gebruikten ze eekhoorntjes die overhoop gereden waren langs de weg. Geniaal of gewoon degoutant… kies zelf maar wat je er van denkt.

end-of-history

Wie er graag één in huis wil halen is er aan voor de moeite want het bier is al lang uitverkocht en de heren hebben laten weten dat ze niet van plan zijn om nog eens zo een sterk bier te maken.

Uiteraard hebben ze voor de liefhebbers nog verschillende andere speciale bieren.

Oh ja, op de website zie ik een bier staan met de naam ‘Dead Pony Pale Ale‘, ik mag er niet aan denken…

 

Liefhebber van dingen die een beetje ‘speciaal’ zijn? Check dan ook de ‘Whisky die naar borsten smaakt’.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/end-of-history.jpg?fit=600%2C330&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/end-of-history.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbier,exclusiefBierbrouwers hebben het niet gemakkelijk! Met al de concurrentie vandaag de dag is het niet eenvoudig om aandacht krijgen voor je nieuwste brouwsel. Een paar Schotse brouwers heeft echter een tijd geleden een stunt uitgehaald die wel degelijk de nodige aandacht trok. De jongens van Brewdog hebben een bier gebrouwen...Alles voor de man met smaak!