Fricandon is één van de eenvoudigste recepten om te maken en toch maakt zowat iedereen het op een andere manier. Ik zou hieronder graag het enige juiste recept zetten maar dat gaat niet omdat het enige juiste recept niet bestaat.

Zelf maak ik het ook elke keer op een andere manier dus dat maakt het nog moeilijker om het juiste recept te vinden. Vroeger hield ik er van om er gesnipperde ajuin of peterselie in te doen en tegenwoordig vind ik het lekker met wat tabasco of ketchup onder het gehakt.

Ik nodig jullie daarom uit om zelf je beste recept in de commentaren te posten, zo leren we allemaal wat bij. Hieronder zet ik alvast de ingrediënten die altijd terugkomen.

fricandon-gehaktbrood-vleesbrood-frikandellenkoek

Basis Recept Fricandon

Ingrediënten:

gehakt
ei
paneermeel
peper en zout

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met de andere ingrediënten en vorm er een broodvorm van. Zet dit gehaktbroodje een 45 à 60 minuten in de oven, een beetje afhankelijk van de grootte.

 

Andere Fricandon Recepten

Hiervoor zou ik dus de hulp van onze lezers willen vragen. Wie wil zijn beste fricandon recept onderaan deze pagina in de commentaren posten?

Je kan er niks mee winnen maar ikzelf en onze lezers zullen u dankbaar zijn!

Voor de volledigheid: fricandon is hetzelfde als vleesbrood, gehaktbrood en frikandellenkoek.

Normaal eet men dit met kriekjes of appelspijs maar je kan dit eigenlijk met bijna alles combineren. Dikwijls doet men er ook een tomatensausje over of bruine saus met groentjes erbij.

Ik kijk uit naar jullie recepten!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/fricandon-gehaktbrood-vleesbrood-frikandellenkoek.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/fricandon-gehaktbrood-vleesbrood-frikandellenkoek.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodfricandon,gehakt,ReceptFricandon is één van de eenvoudigste recepten om te maken en toch maakt zowat iedereen het op een andere manier. Ik zou hieronder graag het enige juiste recept zetten maar dat gaat niet omdat het enige juiste recept niet bestaat. Zelf maak ik het ook elke keer op een andere...Alles voor de man met smaak!