Viva Italia vandaag met Panna cotta. Panna cotta wil letterlijk zeggen gekookte room… en dat zal je merken. Begin er wel op tijd aan. Je maakt dit recept in een kwartiertje, maar het moet enkele uren opstijven in de vriezer.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Vanillestokje
- 250 ml room
- gelatineblaadjes
- 15 gr suiker
- Vers fruit om te garneren
- Chocolade om het echt af te maken.
- Vormpjes om je panna cotta in de vriezer te steken.
Aan de slag
- Suiker in de kookpot
- Vanillestokje: het merg erbij kappen.
- Room erbij en alles goed mengen.
- Roommengsel laten koken, en daarna zeven. 1 a 2 Gelatineblaadjes laten weken en uitlekken en er onder roeren tot je er niets meer van terugvindt.
- In vormpjes verdelen en enkele uren de vriezer in.
- Afwerken met het fruit van het seizoen.
- Passievrucht uitlepelen is bijvoorbeeld een zeer goede mogelijkheid. Het zure van een kiwi doet het ook altijd goed, kruisbessen of rode bessen geven ook de welkome zure toets.
- Chocolade raspen en dat erover laten dwarrelen. Wij kozen voor witte, maar zwarte chocolade kan uiteraard ook even goed.
Een hemels lekker dessert. Makkelijk te maken, iedereen vindt t lekker en je maakt er met vers fruit nog iets met vitaminen van..