Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Henri Goutorbe – Aÿ

Champagne Henri Goutorbe – Aÿ

logo-champagne-goutorbeChampagne Henri Goutorbe vinden we in het kleine dorpje Aÿ, net boven Epernay. Leuk om weten is dat ook Bollinger in dit dorp gevestigd is. (Bezoek enkel op uitnodiging!)

In champagne-termen is Henri Goutorbe een relatief jong bedrijf want we spreken hier nog maar over de tweede generatie champagne-makers. Dit proef je zeker niet in hun champagnes want die zijn echt prima! Ik ken zelfs een paar mensen die van deze champagne hun vaste huis-champagne gemaakt hebben.

Naast het champagnehuis heeft Goutorbe achter de hoek ook een mooi familiaal hotel: Castel Jeanson.

In het hotel heb ik nog niet overnacht maar aan de foto’s te zien is het wel de moeite. Er is ook een binnenzwembad dus wie de streek in stijl wil bezoeken kan misschien opteren voor dit hotel. Op het eerste zicht is er voor de rest in Aÿ niet te veel te beleven maar zoals gezegd is Epernay niet al te ver dus ‘s avonds kan je daar nog altijd iets gaan eten?

Degustatie bij Henri Goutorbe

Ik had op voorhand verwittigd dat we langs ging komen dus bij aankomst verwachtten ze ons al. Een vriendelijke blonde jongedame ontving ons en schonk ons ook direct de eerste champagne in om te proeven. Achter het eerste glas volgde de volgende enz.

Op zich kan ik absoluut niks verkeerd zeggen over Goutorbe want alles verliep correct en de champagnes zijn zeker ok maar toch… voor mij zal het allicht nooit mijn favoriete degustatie plekje worden. De degustatie ruimte is eerder klein en hoewel de uitleg correct is mis ik toch een beetje het enthousiasme dat je in andere huizen wel hebt.

Misschien heeft het te maken met het feit dat dit het eerste bezoek van de dag was en dat we zelf nog niet in form waren… Misschien heeft het te maken met het feit dat we nog maar met de helft van de groep waren… Ik weet het niet.

Maar laat mijn gevoel u er zeker niet van weerhouden om dit huis zelf te ontdekken. Ik heb me laten vertellen dat je hier trouwens op aanvraag ook een begeleide tour op hun domein kan krijgen. Wie weet is deze wél absoluut de moeite!

Meer info op de website van Henri Goutorbe:

http://www.champagne-henri-goutorbe.com/

champagne-henri-goutorbe

champagne-goutorbe

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: