Meteen naar de inhoud
Home » Honingtomaat

Honingtomaat

honingtomaatVanuit het groentenkraam deze keer een tomaatje dat bijzonder klinkt: de honingtomaat. De verkoper zelf schaamde zich blijkbaar voor de kostprijs. 20 euro per kilo verwacht je inderdaad meer voor een goede biefstuk dan voor een kerstomaatje, maar goed. Maar goed, de “luxetomaat” kon er deze maand nog wel af.

De smaak van de honingtomaat

Alle kindjes gaan deze lusten. De benaming is er zeker niet met de haren bijgetrokken. Superzoet. Een kerstomaat kan boordevol smaak zitten, maar dat blijft toch wat achterwege. Zoet, punt gedaan.

Brengt met meteen bij de bedenking of dit nog echt een tomaat is? Normale tomaten hebben immers zuren. Iets wat je van een honingtomaat toch niet echt meer kan zeggen. Voor mij persoonlijk dus: te eentonig zoet.

Teveel van dit soort (overdreven zoete) producten maakt natuurlijk dat iedereen nog sneller zal grijpen naar bijvoorbeeld gezoete karnemelk, yoghurt met extra suiker, suiker in koffie en thee, platte kaas met bruine suiker. De echte zuren en smaken, ze worden allemaal platgesmeten met een laag meestal geraffineerde suiker. Daarom mijn advies: eet producten zoals ze zijn. Als je echt iets zoets wilt eten: neem een pot met echte natuurlijke honing en geniet van dat wonderlijke spul.

Hollanders

Deze kerstomaat blijkt bij nader onderzoek te komen uit Nederland. Meer nog, ze is daar net verkozen tot “Lekkerste Tomaat”. Laat ons dus gerust stellen dat mijn smaak afwijkt van de gemiddelde Nederlander.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!