Meteen naar de inhoud
Home » Wat kost een trip naar de Champagne

Wat kost een trip naar de Champagne

Elke keer dat ik aan iemand uitleg dat ze beter hun champagne zelf gaan kopen in de Champagnestreek krijg ik de opmerking dat zo’n weekendje waarschijnlijk veel te duur is. Omdat duur een relatief begrip is zal ik jullie in dit artikel laten zien wat een citytrip naar de Champagnestreek nu écht kost.

Aan de hand van een paar voorbeelden maak ik voor jullie de rekening voor de overnachting, maaltijden, een bezoek aan een bekend Champagnehuis en natuurlijk de aankoop van een aantal flessen champagne.

Hoe duur is een citytrip naar de Champagnestreek?

Als het gaat om citytrips zijn Barcelona, Rome en Londen bijzonder populaire bestemmingen. Als je kiest om hier naar toe te gaan, ga je normaal gezien met het vliegtuig en dat is al een zware kost die je bij een weekend in de Champagnestreek niet hebt. Vanuit Brussel naar Reims of Epernay is het maar een goede drie uur rijden met de auto.

De kostprijs hiervan is afhankelijk van een aantal factoren maar op zich valt deze kost mee. Hou er rekening mee dat je onderweg wel péage moet betalen op de Franse wegen.

Een hotel in de Champagne

Hotels heb je in alle prijsklasses maar ik neem een gemiddeld hotel waar ik zelf ook al geregeld ben geweest.

ibis-reims-centreIn de Ibis in het centrum van  Epernay heb je een tweepersoonskamer voor 68 euro. Reken daarbij nog 10 euro per persoon voor een ontbijt en de taks en je komt op een bedrag van net geen 90 euro voor een overnachting.

Er zijn goedkopere hotels en duurdere hotels maar ik denk dat dit hotel een goed gemiddelde is. Het voordeel van de Ibis is dat je een ondergrondse parking hebt.

Op de website van Trivago.be kan je andere goedkope hotels vinden. Als je in het zoekvak Reims of Epernay of gewoon Champagne invult krijg je direct een overzicht.

Restaurants in de Champagnestreek

Als je zaterdagmorgen vroeg vertrekt zal je ‘s middags al een eerste keer moeten eten. Als je de Route de Champagne volgt kom je voorbij verschillende kleine dorpjes waar je allerlei restaurants tegenkomt. In veel van die restaurants kan je een middag-menu eten waar de prijzen schommelen tussen 15 en 25 euro. Normaal moet je met een drankje bij voor 2 personen een goede 50 euro rekenen.

‘s Avonds mag het allicht iets uitgebreider zijn. Neem bijvoorbeeld restaurant Chez Max in Epernay, daar heb je voor 40 euro een driegangen menu. Met een goede fles wijn erbij kan je dus voor iets meer dan 100 euro eten met twee man.

Een bekend champagne huis bezoeken

mercier-bezoekenAls je voor de eerste keer in de streek bent moet je écht een groot, bekend huis bezoeken. Het bekendste en het meest toeristische is Mercier in Epernay. Een rondleiding hier kost 15 euro per persoon. Voor 2 man moet je dus op 30 euro rekenen.

Voor dit bedrag krijg je een inleidende film, een rondleiding in de kelders en een glas champagne achteraf.

Andere mogelijkheden zijn Pommery, Mumm, De Castelane, Veuve Clicquot, enz.

Champagne kopen

Hier draait het natuurlijk allemaal om. Laat ons zeggen dat je op zaterdag op bezoek gaat bij 3 kleinere champagneboeren om te proeven en te kopen.

Als je op voorhand een afspraak maakt ben je overal welkom om te komen degusteren. Tijdens zo’n degustatie laat men je alle verschillende champagnes proeven. Typisch krijg je per bezoek een viertal glazen. Persoonlijk vind ik het logisch dat je na de degustatie ook een kistje koopt. Gemiddeld kost een fles Brut 14 euro dus voor een doos van 6 flessen komt dit op 84 euro gemiddeld. Als je drie bezoeken doet moet je dit bedrag maal drie doen en dan kom je op 252 euro.

Je bent uiteraard niet verplicht om telkens een volledige doos te kopen.

Conclusie

Hieronder staat de gemiddelde totaalprijs voor een weekendje in de Champagne met twee personen. In deze prijs zitten ook de flessen champagne waar je thuis nog genot van hebt.

Hotel: 90 euro
Eten: 150 euro
Bezoek: 30 euro

Champagne: 250 euro

Totaal: 520 euro

Op zich zeker niet goedkoop maar de helft daarvan gaat al naar de champagne die je gekocht hebt.

Zo’n fles champagne kost de helft van wat je hier in de supermarkt betaald dus daarmee doe je een goede zaak. Als je daarbij de mooie omgeving en de beleving van het gaan proeven rekent dan is een trip naar de Champagne misschien wel een goed idee!

Wie goed rondkijkt kan ook goedkopere hotels en restaurants vinden waardoor de totale kost lager zal zijn.

Hieronder nog een paar praktische links:

 

Facebook Comments Box
Tags:

2 reacties op “Wat kost een trip naar de Champagne”

  1. Sébastien

    Of je rijdt in een dag op en neer naar de wijnboer in Corbény, alwaar je mousserende wijn koopt à 6,50 per fles, die geen champagne mag heten omdat hij nét buiten de streek valt. 3 Dozen dus iets meer dan 60 euro plus je brandstof.

    1. Goede tip! Ga ik zeker eens bekijken, als je een naam hebt van een wijnboer mag je die zeker meegeven.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: