Dit is echt een heerlijk gerechtje! Deze rijst met broccoli, champignons en spekjes is heel eenvoudig om te maken maar oh zo lekker! Je maakt alle ingrediënten apart en gooit ze nadien allemaal samen zodat je een lekkere mix van smaken krijgt.

Dit is zoiets dat ideaal is om te maken met restjes die je misschien nog ergens hebt liggen.

rijst met broccoli, champignons en spekjes

Rijst met broccoli, champignons en spekjes

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 1 klein bakje champignons
  • 3 a 4 plakken gezouten spek
  • 1 teentje look
  • 1 zakje currysaus
  • rijst
  • bakboter

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook de roosjes even. Ondertussen kook je de rijst zoals aangegeven op het pak.

Snij de plakken spek in reepjes en bak deze met een klont boter tot ze goudbruin zien.

De champignons snij je in kwartjes en bak je aan met het teentje look. Terwijl de champignons bakken kan je ook al de currysaus maken. Pas op, vergeet niet van af en toe even te roeren in de champignons.

Als de rijst klaar is, doe je een flinke portie op een bord en daar doe je de broccoli, de champignons en het spek bij. Overgiet dit nu met wat currysaus.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om alles goed onder elkaar te mengen zodat de smaken zich goed kunen mixen.

Smakelijk!

 

Zelf al gemaakt? Laat even weten wat jij er van vond!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/01/rijst-broccoli-spek-champignons.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/01/rijst-broccoli-spek-champignons.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbroccoli,champignons,Recept,spekDit is echt een heerlijk gerechtje! Deze rijst met broccoli, champignons en spekjes is heel eenvoudig om te maken maar oh zo lekker! Je maakt alle ingrediënten apart en gooit ze nadien allemaal samen zodat je een lekkere mix van smaken krijgt. Dit is zoiets dat ideaal is om te...Alles voor de man met smaak!