Meteen naar de inhoud
Home » Rijst met broccoli, champignons, spekjes en currysaus

Rijst met broccoli, champignons, spekjes en currysaus

Dit is echt een heerlijk gerechtje! Deze rijst met broccoli, champignons en spekjes is heel eenvoudig om te maken maar oh zo lekker! Je maakt alle ingrediënten apart en gooit ze nadien allemaal samen zodat je een lekkere mix van smaken krijgt.

Dit is zoiets dat ideaal is om te maken met restjes die je misschien nog ergens hebt liggen.

rijst met broccoli, champignons en spekjes

Rijst met broccoli, champignons en spekjes

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 1 klein bakje champignons
  • 3 a 4 plakken gezouten spek
  • 1 teentje look
  • 1 zakje currysaus
  • rijst
  • bakboter

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook de roosjes even. Ondertussen kook je de rijst zoals aangegeven op het pak.

Snij de plakken spek in reepjes en bak deze met een klont boter tot ze goudbruin zien.

De champignons snij je in kwartjes en bak je aan met het teentje look. Terwijl de champignons bakken kan je ook al de currysaus maken. Pas op, vergeet niet van af en toe even te roeren in de champignons.

Als de rijst klaar is, doe je een flinke portie op een bord en daar doe je de broccoli, de champignons en het spek bij. Overgiet dit nu met wat currysaus.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om alles goed onder elkaar te mengen zodat de smaken zich goed kunen mixen.

Smakelijk!

 

Zelf al gemaakt? Laat even weten wat jij er van vond!

 

Facebook Comments Box

14 reacties op “Rijst met broccoli, champignons, spekjes en currysaus”

  1. Heb je ook een idee hoe ik zelf currysaus kan maken? Ik eet nooit uit pakjes en zakjes enzo vanwege de suikers en E-nummers die erin zitten. 🙂

    1. ja, ik maak ze normaal ook zelf maar heb nu onlangs eerder toevallig de saus van Verstegen gekocht en die vond ik erg lekker vandaar dat ik die nu altijd neem.

      Als ik het zelf maak doe ik het volgende: sjalotje gesnipperd aanbakken in wat olie, veel currypoeder erbij, een beetje kippenbouillon en aandikken met een potje room.

  2. luchino66

    Als het net zo lekker smaakt als het er op de foto uitziet, dan komt het helemaal goed! 🙂

  3. Mjam! Dat ziet er heerlijk uit. Broccoli is bij mij altijd een beetje saai, maar op deze manier lijkt het me veel lekkerder.

  4. Dit lijkt me heel erg lekker, de foto doet me al trek krijgen, ik onthou hem even!

  5. Marieke

    Dit ziet er wel heel lekker uit. En nog makkelijk te maken ook.

  6. dit ziet er echt lekker uit en gemakkelijk om te maken. ik ben dol op rijst en broccoli.

  7. Pingback: Saus recepten om zelf te maken - Recept – ElsaRblog

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: