Een enorm luxehotel uit de tijd van Leopold II omgeven met Venetiaanse Gaanderijen… Klinkt als een plaats waar je wil overnachten nietwaar? Wel dat kan heel eenvoudig. Boek een kamer in het Thermae Palace hotel in Oostende en voor een schappelijk prijsje wordt je omgeven door koninklijke luxe. Of toch niet? Ik heb het getest en hieronder kunnen jullie mijn verslag lezen.

Als extraatje geef ik nog een leuk adres mee waar je ’s middags lekker kan lunchen.

Logeren in het Thermae Palace hotel in Oostende

Vanaf de eerste keer dat ik in Oostende kwam voelde ik mij eigenlijk al aangetrokken tot dat grote statige hotel op het einde van de dijk. Het Thermae Palace is perfect gelegen vlak aan een breed stuk strand. Het is even wandelen vanuit het centrum van Oostende maar dat valt echt bijzonder goed mee. Om precies te zijn, het is 8 minuten wandelen. Ja, ik weet dat want ik vroeg aan één van de receptie dames hoe lang het wandelen was tot aan het Casino Kursaal en ze antwoorde heel serieus “Exact 8 minuten mijnheer”.

Over de service aan de receptie heb ik dus alvast niks negatief te vertellen. Over het gebouw op zich eigenlijk ook niet. Het is en blijft een magistraal hotel en je voelt de grandeur van vroeger nog dwalen in de gangen. Je moet wel goed voelen want zeker beneden zijn er verschillende zaken die compleet versleten zijn.

Het begint eigenlijk al aan de inkom, je ziet zo dat alles dringend een laagje verf nodig heeft en dat alles eens een grondige onderhoudsbeurt moet krijgen. Probleem is allicht het kostenplaatje hiervan. Ik heb in het Het Laatste Nieuws een artikel gevonden waarin staat dat er plannen zijn voor een grondige renovatie maar dat dat 75 miljoen euro zal kosten…

(klik hier voor het artikel van hln.be)

Is er dan niks ok?? Natuurlijk wel! De gangen boven en de kamers zijn al deels gerenoveerd en ik heb heerlijk geslapen in het Thermae Palace.

Ook Brasserie Albert waar je ’s morgens moet ontbijten is heel mooi. Het ontbijt zelf is niet bijzonder uitgebreid maar als je aan een tafeltje aan het raam gaat zitten heb je een prachtig zicht op de zee.

Ondanks de minpuntjes die ik hierboven vermeld heb ben ik toch heel blij dat ik er eens geweest ben. Voor de prijs moet je het zeker ook niet laten want je betaald maar evenveel als in een gemiddeld hotel in Oostende. Check even de website van Trivago voor de beste prijs.

Lekker lunchen in Apero Fish Palace

Als je dan toch in Oostende bent moet je natuurlijk ook nog eten. Wie op zoek is naar een tof adres om te lunchen kan ik zeker Apero Fish Palace aanraden. Dit is eigenlijk een viswinkel waar ook een eetgedeelte aan is. Wij hebben de garnaalkroketten gegeten met een glas witte wijn erbij en echt top.

Pas op, het is daar niet groot dus zeker op voorhand reserveren als je hier wil gaan eten.

Meer info: http://www.apero-fish-palace.be/

 

Als je zelf al in het Thermae Palace bent geweest of nog leuke adressen kent, laat het dan even weten in de commentaren.

Neem zeker ook eens een kijkje op https://www.visitoostende.be, daar staan heel veel goede tips op!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/01/thermaepalace.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/01/thermaepalace.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofLifestylehotel,OostendeEen enorm luxehotel uit de tijd van Leopold II omgeven met Venetiaanse Gaanderijen... Klinkt als een plaats waar je wil overnachten nietwaar? Wel dat kan heel eenvoudig. Boek een kamer in het Thermae Palace hotel in Oostende en voor een schappelijk prijsje wordt je omgeven door koninklijke luxe. Of...Alles voor de man met smaak!