Meteen naar de inhoud
Home » Hou het proper in de slaapkamer!

Hou het proper in de slaapkamer!

Heren opgelet! We schrijven er op deze site zelden over maar vandaag is het zover, dit artikel gaat over de slaapkamer! Na deze veelbelovende opening zal ik de verwachtingen ineens maar wat temperen want we gaan het hebben over hoe je de slaapkamer en meer specifiek je bed netjes kan houden.

Ik heb onlangs een nieuwe matras gekocht en tijdens het afvoeren van de oude matras viel het mij op hoe smerig die eigenlijk wel was terwijl ik eigenlijk een heel nette jongen ben.

Hieronder geef ik dan ook graag wat tips mee over hoe je je matras netjes kan houden.

En voor iedereen die even op het verkeerde been stond, lees toch ook even verder. Stel dat je met een nieuwe vriendin nog vlug even de lakens wil verversen is het wel belangrijk dat je een proper witte matras hebt.

Hoe hou je de matras het beste proper?

Ik ben van het principe “Beter voorkomen dan genezen!” en eigenlijk is dat met de matras ook zo. Zorg ervoor dat hij niet vuil wordt en je moet hem ook niet opkuisen. (Opkuisen is sowieso al onbegonnen werk.)

Over matrassen gaan we het verder niet hebben want de keuze daarvan is zo complex dat je daar gerust verschillende artikels over kan schrijven. Hieronder ga ik wel drie tips geven die helpen om je matras proper en zuiver te houden.

Gebruik een matrasbeschermer!

De vieze bruine plekken op je matras komen voor het grootste deel door zweet. Een matrasbeschermer is een extra laag die je tussen jezelf en je matras legt dus deze laag gaat al een groot deel absorberen. Meestal zijn deze beschermers gemaakt van katoen waardoor er toch nog voldoende ventilatie is.

Dus wil je een betaalbare oplossing, kies dan voor een matrasbeschermer! Uiteraard kan je deze beschermers eenvoudig wassen zodat ze proper blijven.

Gebruik een top matras!

Dit is een beetje een dubbele optie  want niet iedereen wil dit. Ik heb het zelf wel maar ik kan me wel voorstellen dat veel mensen iets hebben van ‘waarom heb je twee matrassen nodig?”.

Een top matras is een dunnere en goedkopere matras die je gewoon bovenop je originele matras legt. Die van mij bijvoorbeeld is maar 7cm dik. Dit is een heel goede manier om je originele matras te beschermen!

Gebruik het juiste materiaal hoeslaken of laken!

Tot slot nog iets over de bovenste laag, het laken of het hoeslaken. De lakens komen in verschillende materialen en die moet je absoluut afstemmen op de temperatuur in je slaapkamer. Midden in de zomer moet je geen flanellen laken gaan gebruiken want dan zweet je je kapot!

Katoen is altijd een goede optie want dat is fris en ademt goed. Mag het wat luxueuzer, kies dan voor satijn.

Conclusie

Je leest het hierboven, voor relatief weinig geld hou je je dure matras proper en zorg je ervoor dat hij veel langer meegaat. Een matras verliest na enkele jaren natuurlijk ook wat stevigheid en zo maar met deze drie tips heb je tenminste altijd een frisse, propere matras onder je liggen!

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Hou het proper in de slaapkamer!”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!