Zin in een stevige maaltijd maar toch licht eten? Geen probleem, dan maak je toch gewoon een ovenschotel met groenten! Deze ovenschotel met courgette en ham is een mooi voorbeeld van hoe je snel een stevige en gezonde maaltijd ineen knutselt.
Wel een beetje opletten met de kaas want dat dikt aan. Je kan hem er ook aflaten maar dat raad ik niet aan, de kaas geeft er altijd net dat beetje extra aan.
Recept ovenschotel met courgette en ham
Ingrediënten:
1 tomaat
1 rode ui
2 pakjes hamblokjes
1 courgette
2 eieren + 1 of meer eieren voor de versiering
1 potje room
gemalen kaas
peper, zout, provencaalse kruiden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 220 graden.
Snij de courgette in blokjes en snij de rode ui in ringen.
Doe de ui en de courgette in een kom en doe de hamblokjes er bij. Peper, zout en provencaalse kruiden er op doen en alles onder elkaar mengen.
Doe twee eieren in een mengbeker en doe de room erbij. Doe er nog wat peper en zout bij en meng alles goed door elkaar.
Doe de groenten in een ovenschaal en overgiet deze met het eimengsel.
Snij nu de tomaat in schijfjes en leg deze bovenop de rest in de ovenschaal. In het midden hou je een plaatsje vrij want daar gaan we de andere eieren nog over doen.
Over de tomaten strooi je gemalen kaas. Veel of weinig moet je zelf weten.
Zet nu de schaal alvast 20 minuten in de oven.
Na 20 minuten haal je ze er even uit en kluts je de overgebleven eieren in het midden. Zet dan de schaal nog 5 minuten (tot het eiwit gestold is) in de oven.
Ik heb hieronder de eieren er op gedaan voor het in de oven ging en dat is dus fout. Die mogen er pas de laatste 5 minuten bij.
Resultaat: een superlekkere ovenschotel maar de eitjes bovenop zijn wel aangebrand.
Volg mij op Social Media: